Tο Θεσσαλικό Θέατρο φιλοξενεί στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος» την ερασιτεχνική δημιουργία της πόλης.

Η ερασιτεχνική δημιουργία είναι πάντα πολύτιμη για την δημιουργία μιας κοινότητας θεατρόφιλων αλλά και αναγκαία ως καλλιτεχνική έκφραση της πόλης.

Ιδιαίτερα σε μια πόλη σαν την Λάρισα με μεγάλη παράδοση στην ερασιτεχνική δημιουργία.

Η « ΟΝΕΙΡΩΝ ΘΑΥΜΑΤΑ» παρουσιάζει, στα πλαίσια του «η Πόλη στο Προσκήνιο», το θεατρικό έργο «ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ» του Francis Veber, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βούζα, στις 1 έως 4 Ιουνίου, στο Θέατρο του Μύλου – Κώστας Τσιάνος, στις 9:00μ.μ.

Ποιος άραγε είναι ο «ηλίθιος»;

Συνηθίζεται να αποκαλείται «ηλίθιος» μια ευγενική φιγούρα εξαιρετικά καλών προθέσεων. Είναι ο πρωταθλητής της καταστροφής και της γκάφας. Ένας τέτοιος «ηλίθιος» είναι και ο Φρανσουά Πινιόν στο έργο του Φρανσίς Βεμπέρ, ένας εφοριακός με εμμονές στις κατασκευές από σπίρτα.

Καλείται για δείπνο από τον μεγαλοεκδότη Πιέρ Μπροσάν. Ο Πιέρ Μπροσάν ανήκει στους θεωρητικά «έξυπνους», «κανονικούς», ευκατάστατους αστούς που προκειμένου να διασκεδάσουν την ανία τους, κάθε Τρίτη, συγκεντρώνονται σε δείπνο και κουβαλάει ο καθένας τους «τον δικό του ηλίθιο» παίρνοντας μέρος σε έναν ιδιόμορφο κρυφό διαγωνισμό.

Η συνάντηση του Πιέρ Μπροσάν και του Φρανσουά Πινιόν μας κάνει στο τέλος ν’ αναρωτηθούμε: Υπάρχει άραγε μέτρο ηλιθιότητας και πως κρίνεται κανείς;

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Κώστας Πελεκάνος, Δάφνη Δεληγιάννη, Χρήστος Τσάκος, Δημήτρης Βούζας, Κώστας Κορδέλας, Ντέπυ Τσιρακοπούλου, Θοδωρής Ματούλας, Χριστίνα Κορδέλα.

ΤΗΛ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 6972 700971