Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS την 1 Δεκεμβρίου, το προσωπικό της 10ης Τ.ΟΜ.Υ Γιάννουλης Λάρισας πραγματοποιεί δράσης ενημέρωσης των πολιτών που θα προσέρχονται στο εμβολιαστικό κέντρο και στα ιατρεία της μονάδας, σχετικά με τον ιό του HIV. Το νοσηλευτικό προσωπικό θα μοιράζει στους πολίτες κόκκινα κορδελάκια και έντυπο υλικό του Υπουργείου Υγείας.

Η ενημέρωση των πολιτών ξεκίνησε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, έως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022. Η διεπιστημονική ομάδα της ΤΟΜΥ Γιάννουλης είναι στην διάθεση κάθε πολίτη για την ενημέρωση του σχετικά με την νόσο HIV και την παραπομπή του σε άλλες δομές υγείας εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Oπως σημειώνεται "η προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του AIDS αποτελεί σήμερα πρωταρχική φροντίδα για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το AIDS μας αφορά όλους, γιατί δεν κάνει διακρίσεις εθνικότητας, ηλικίας και φύλλου. Όλοι μας βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του κινδύνου.

Όλοι μας, άνδρες και γυναίκες, πρέπει να συμβάλλουμε δυναμικά στην προσπάθεια για τον περιορισμό της επιδημίας του AIDS. Πρέπει να αλλάξουμε ΤΩΡΑ καθιερωμένες στάσεις και συμπεριφορές για να προστατεύσουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τους συντρόφους μας. Για να εξασφαλίσουμε την ίδια την ΖΩΗ μέσα από τη χαρά και την απόλαυση του έρωτα.

Όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις - προκατάληψη- Αids".