Με αφορμή το εκτεταμένο φαινόμενο της ακαρπίας στις δενδρώδεις καλλιέργειες του Δήμου Κιλελέρ, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Σωτηρίου απέστειλε προς τον ΕλΓΑ την παρακάτω επιστολή σύμφωνα με την οποία ζητά τάχιστα κλιμάκιο της υπηρεσίας προβεί σε αυτοψία για την έγκαιρη καταγραφή του μεγέθους της ζημιάς.

«Σας ενημερώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί έντονες οχλήσεις από τους δενδροκαλλιεργητές του Δήμου μας σχετικά με ακαρπία στις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας (ήπιος χειμώνας, έντονες εναλλαγές θερμοκρασίας κατά την περίοδο της ανθοφορίας κ.λπ.) εντοπίστηκαν έντονα προβλήματα ακαρπίας στις δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής μας (αμύγδαλα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, ροδάκινα, νεκταρίνια κ.α.).

Οι ζημιές από την απώλεια στην παραγωγή τους αναμένονται να είναι μεγάλες, γεγονός που θα προκαλέσει σημαντική μείωση στο εισόδημα των παραγωγών.

Παρακαλούμε, όπως κλιμάκιο της υπηρεσίας σας προβεί σε αυτοψία για την έγκαιρη καταγραφή του μεγέθους της ζημιάς στις καλλιέργειες του Δήμου μας».