Το Artfools_Academy που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας επιστρέφει για δεύτερο Σεπτέμβρη.

Στόχος να οριστικοποιηθεί κάθε χρόνο, με  μια σειρά εργαστηρίων όπου ειδικοί του κλάδου θα εμβαθύνουν στον κόσμο του κινηματογράφου. Από το σενάριο μέχρι τον κινηματογράφο, οι συμμετέχοντες θα  έρθουν σε επαφή με την δημιουργική διαδικασία ενός φίλμ, πίσω από μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του κινηματογράφου.

Με σημαντικές αλλαγές στη δομή και στο πρόγραμμα αφού δεν θα είναι πλέον διαγωνιστικό και απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό, το artfools academy, θα λάβει χώρα από 23 έως και 26 Σεπτεμβρίου 2024, στο JOIST.Ουσιαστικά πρόκειται για σειρά εργαστηρίων από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων του κινηματογράφου με τις παρακάτω θεματικές.

Λογοτεχνία και κινηματογράφος : Από το μυαλό του συγγραφέα στηνκινηματογραφική εικόνα

Εισηγητής ΄ΑΚυς Μητσούλης -σκηνοθέτης.23/09/2024  6 έως 8:30  joist

Στο σεμινάριο θα εξεταστούν συγγένειες και διαφορές μεταξύ λογοτεχνικού κειμένου και σεναρίου , οι τρόποι μεταφοράς του λογοτεχνικού κειμένου στον κινηματογράφο ,οι ελευθερίες του σεναριογράφου πάνω στο λογοτεχνικό κείμενο , ο συγγραφέας , ο σεναριογράφος , η εικόνα και στο μέσο ο σκηνοθέτης. Το παράδειγμα Μπρύκνερ , η  ιδιαιτερότητα Παζολίνι , ο δικός μας Παπαδιαμάντης και ο δύσκολος Ντοστογιέφσκι.

Σπέσιαλ Εφέ στον Κινηματογράφο

Εισηγητής Πασχάλης Μάντης,Κινηματογραφιστής,Μοντέρ24/09/2024 6 έως 8:30   joist

Σε αυτό το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στις τεχνικές και τα μυστικά πίσω από τα πιο εντυπωσιακά κινηματογραφικά εφέ που έχουν καθηλώσει εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο.

Σενάριο: Πρώτη προσέγγιση – Η ετερογένεια του κινηματογραφικού Μέσου

Κινηματογραφική και τηλεοπτική αφήγηση

Show, don’ttell.

Εισηγητής Θωμάς Λιόλιος – Συγγραφέας,Εκδότης.25/09/2024  6 έως 8:30   joist

Φόρμα Σεναρίου,Οδηγίες για τη συγγραφή σεναρίου,Σκηνή,Χαρακτήρας,Διάλογος.Δομή Σεναρίου: Πρόλογος – Επεισόδιο – Έξοδος. Τα 6 στάδια του Hauge, Α’ πράξη – Β’ πράξη – Γ’ πράξηΚινηματογραφικός χαρακτήρας,Αρχέτυπα ΧαρακτήρωνΕρωτήσεις

«Η περιπέτεια μιας μικρού μήκους ταινίας».

Εισηγητής, Γιώργος Φρέντζος / GSC / Κινηματογραφιστής.26/09/2-24   6- 8:30    joist

Από την χρηματοδότηση στην προ παραγωγή κι από το γύρισμα στην οθόνη.Βήμα βήμα η διαδικασία της παραγωγής μιας μικρού μήκους ταινίας μέσα από την οπτική του Δ/τη Φωτογραφίας και με αυτό πιο γενικές τοποθετήσεις τού ρόλου του στον Κινηματογράφο.

Προκλήσεις, προβλήματα, λύσεις, αλλά και αστοχίες, επιλογή εργαλείων, συνεργάτες, αποτέλεσμα.

Η προβολή της ταινίας «Εαν σου πω τις αναμνήσεις μου» 2023 διάρκειας 26’ σε σκηνοθεσία Μαρίας Έλενας Μητροδήμα και κινηματογράφησης Γιώργου Φρέντζου / GSC, θα είναι η αφορμή για τα πιο πάνω.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής στο site του φεστιβάλ iffl.gr

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής  20/09/2024

΄Όλα τα εργαστήρια είναι χωρίς οικονομικό κόστος για τους συμμετέχοντες.