Ευχαριστήρια δήλωση σε όλους τους πολίτες, ανώνυμους και επώνυμους που συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της, για την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, απευθύνει η  Γραμματέας  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στην οποία αναφέρει τα εξής:

« Στους δύσκολους καιρούς της κρίσης και της θλίψης, της φτώχειας και της ανεργίας, της  κατάρρευσης του αξιακού μας συστήματος και της υπονόμευσης της ίδιας της Δημοκρατίας, της αμφισβήτησης ακόμη και στοιχειωδών δικαιωμάτων, είναι ζωντανή ελπίδα, μια ολόκληρη πόλη να ξεσηκώνεται, να αφήνει τον καναπέ της, να συνδέεται και να επικοινωνεί, να φωνάζει και να χειροκροτεί, να ενώνεται και να δημιουργεί μια ανθρώπινη αλυσίδα διεκδίκησης και διαμαρτυρίας εναντίον της έμφυλης βίας και των  γυναικοκτονιών και παράλληλα, μια μεγάλη αγκαλιά Αγάπης και Αλληλεγγύης, για κάθε θύμα που διστάζει να μιλήσει , με το σύνθημα «Εδώ είμαι …Μίλα!» .

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μου και όλους τους πολίτες που συμμετείχαν διαδραστικά στο γεγονός που έβαλε ανεξίτηλη σφραγίδα στην πόλη μας, δημιουργώντας πλέον μια μεγάλη ομάδα Ανθρώπων που συνδέονται με στενούς κοινωνικούς δεσμούς εμπιστοσύνης και κοινών αγώνων, για όλα όσα μας ενώνουν καθοριστικά.

Ευχαριστώ τα Μέσα Ενημέρωσης της πόλης που στήριξαν την εκδήλωση με όλους τους τρόπους και σε κάθε στιγμή της.

Ευχαριστώ για την παρουσία τους τον συνάδελφό μου Βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ Βασίλη Κόκκαλη, τα κόμματα που εκπροσωπήθηκαν θεσμικά από τον Γραμματέα της ΝΟΔΕ Λάρισας κ Ηλία Σουφλιά, το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ Βασίλη Ζωγράφο, τους εκπροσώπους της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λάρισας κ Φραντζυ Σαμαρίνα, ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ κ Ε. Γιαννούλα, τους Γραμματείς ΠΑΣΟΚ Λάρισας και Αγιάς κκ Α. Μπουμαρσόπουλο και Χ. Γιαννουλέα,  την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας Τάνια Δόκου, τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Γεώργιο Λαδόπουλο, τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, τους αντιδημάρχους Μιχάλη Αναστασίου και Κοσμά Γιαννακόπουλο, τις κκ Ειρήνη Καραλαριώτου και Μαρία Γαλλιού,  τον επικεφαλής μείζονος στο Δήμο Αθανάσιο Μαμάκο, τον επικεφαλής της ελάσσονος στο Δήμο Παναγιώτη Γούλα, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ Χ Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφωνα Τσάτσαρο, την εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου κ Ειρήνη Τζιαστούδη, την εκπρόσωπο της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας κ Η. Βλούχου, τους εκπροσώπους των αστυνομικών  και στρατιωτικών αρχών,  τους εκπροσώπους των Συλλόγων και των Εθελοντών, τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους .

Αυτή η εκδήλωση στηρίχθηκε στη συνεργασία, τη σύμπραξη και τη συνδημιουργία.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνδιοργανωτές:  το  Κοινωνικό Δίκτυο «#Κανείς Μόνος», το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία και την Διευθύντριά του Χρύσα Βουλγαράκη, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ Αγοραστό,  το  Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον κ Χατζηκαμαγιάννη, τον Δήμο Λαρισαίων, το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου  Πρόληψης Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια κ Δέσποινα Μπουνίτση που ήταν η δημιουργός της παράστασης, τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας που συνεισέφερε όλα τα υποδήματα που «στόλισαν» εικαστικά την εκδήλωση, το Σύλλογο Εικαστικών Ν. Λάρισας, τον Συνεταιρισμό Ελαιοχρωματιστών Λάρισας και τον κ Χ Παπαδημητρίου, τον οίκο μόδας «VATRIMΑ»   (σχεδιάστριες Βασιλική, Τριανταφυλλιά, Μαριάννα και Παρασκευή Κατσούρα) , το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και τον Γιάννη Μακρυγιάννη που καθοριστικά συνέβαλε με την μπάντα κρουστών, τη διαφημιστική  εταιρεία TEN STEPS και τη Χρύσα Σταβάρα, τη μεταφορική εταιρία  KLHMHS, το ΣΜΟΥΘ, καθώς και τα καταστήματα υποδημάτων           Αργυρόπουλος, Γούναρης, MW SHOES, PieDini και Χελωνάκι.

Ευχαριστώ  επίσης για τον χαιρετισμό που απέστειλαν ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής  Αστέριος Μαντζιώκας .

Το πιο μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους ανώνυμους πολίτες, μικρούς και μεγάλους,  που συμμετείχαν στην εκδήλωση , με πάθος και αγάπη και έδωσαν δύναμη σε όλους μας.

Νιώθω απέραντη συγκίνηση που η πόλη μας έγινε μια τεράστια αγκαλιά και με μοναδικό τρόπο έστειλε τόσο δυνατό μήνυμα σε όλη τη χώρα.

Δεσμευθήκαμε όλοι ότι κάθε χρόνο πλέον θεσμοθετούμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση, με στόχο να καταστήσουμε τη Λάρισα την κεντρική πόλη της χώρας, όπου αυτή η μέρα θα γιορτάζεται ξεχωριστά.

Επίσης, ευχαριστούμε τον κ Δήμαρχο που δεσμεύθηκε ότι τα «κόκκινα παπούτσια» που σηματοδότησαν για την ημέρα αυτή το κεντρικό συντριβάνι της πόλης, θα μεταφερθούν σε ειδική προθήκη, που θα εκτίθεται σε δημόσιο χώρο, ενώ επίσης ότι θα επιχειρήσουμε από κοινού, το φόρεμα-σύμβολο που κατασκεύασαν Λαρισαίες δημιουργοί να ταξιδέψει σε όλους τους Δήμους της χώρας και στο τέλος να παραδοθεί στη Βουλή των Ελλήνων, ώστε σε ειδική προθήκη να φιλοξενηθεί ως ένα σύγχρονο έργο που πέρασε από όλη την Ελλάδα και θα είναι πάντα εδώ για να θυμίζει « Εκείνη που λείπει…»

Αυτή η Λάρισα, των μεγάλων οριζόντων και των ανοιχτών προοπτικών, μου δίνει τη δύναμη να πιστεύω ότι ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ  ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ  Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ…»