« Αναρωτιόμαστε, τελικά η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι; Ποιοι ήταν οι έλεγχοι που δεν έγιναν στα σύνορα και ποιοι μηχανισμοί τελικά δεν λειτούργησαν; Να θυμίσω την τελευταία παραίτηση του πρώην Προέδρου του ΕΛΓΟ Δήμητρα, ο οποίος έκανε μια καταγγελία- “κόλαφο” για σοβαρές ολιγωρίες της Κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου στο επίπεδο των ελέγχων, για παράνομες ελληνοποιήσεις ζώων και γάλακτος – καταγγελία που βλέπουμε δυστυχώς να επιβεβαιώνεται στον τόπο μας. Ο παραγωγικός ιστός και οι περιουσίες των ανθρώπων μας καταστρέφονται. Οι κτηνοτρόφοι μας είναι σε απόγνωση, διότι όπως καταγγέλλουν ακόμη η Κυβέρνηση δεν έχει αποκαταστήσει τις τεράστιες ζημιές από τις πλημμύρες. Ταυτόχρονα, τα προϊόντα που παράγονται στη Θεσσαλία κινδυνεύουν να συνδεθούν με το πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται θέμα για τη δημόσια ασφάλεια στην υγεία και τη διατροφή και να επηρεάσει άμεσα την τοπική οικονομία μας. Δεν αρκούν τα παχιά λόγια. Χρειαζόμαστε λοιπόν άμεσα συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου, χρηματοδοτικά εργαλεία, εξατομικεύσεις των ζημιών και αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους που καταστράφηκαν ολοσχερώς ». τόνισε καλεσμένη στην εκπομπή «Τώρα μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Σ. Χαριτάτο και Ε. Ρέβη, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, αναφερόμενη στα κρούσματα πανώλης στη Θεσσαλία που έχουν θέσει σε συναγερμό όλη την περιοχή, με αρχές και πολίτες βαθιά θορυβημένους και ανήσυχους, για τον ορατό κίνδυνο εξάπλωσης του ιού.
Αναφορικά με τη «μαύρη επέτειο» της εισβολής του Αττίλα, η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «Η σημερινή μαύρη επέτειος της εισβολής στην Κύπρο, δυστυχώς έγινε ακόμη πιο μαύρη μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη που πανηγύριζε για την κατοχή, δηλώσεις που κορυφώνουν την επιθετικότητα και υπονομεύουν κάθε διαπραγματευτική προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας και της Κύπρου με την Τουρκία». Συμπλήρωσε δε ότι «η Κύπρος μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατοχή στο 40% περίπου της έκτασής της, γεγονός που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, ζήτημα που παραμένει άλυτο παρά τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Είναι απαράδεκτο να έχουμε σήμερα ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό κατοχή και να μην υπάρχει εκ μέρους της Ε.Ε. ένα κεντρικό διαπραγματευτικό άνοιγμα της συζήτησης αυτής, κάτι που πρέπει να γίνει στη νέα περίοδο. Με τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν το 2004 από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καταφέραμε η Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά το κατεχόμενο τμήμα του νησιού. Ήταν μία πολύ μεγάλη επιτυχία, το Κυπριακό όμως παραμένει άλυτο. Έχουμε εθνική υποχρέωση να συνεχίσουμε τις πολύ μεγάλες προσπάθειες με καθαρό λόγο. Δεν γίνεται να αποφεύγουμε τις συζητήσεις και όταν καθόμαστε στο τραπέζι με την Τουρκία, να λέμε γενικώς και αορίστως ότι το Κυπριακό είναι ένα θέμα που απασχολεί τη χώρα. Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε το εθνικό αυτό ζήτημα στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Αναφορικά με τη διεξαγωγή των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «Η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Υπάρχουν όργανα που διασφαλίζουν πλήρως τη διαδικασία και θα καθορίσουν πώς αυτή θα διεξαχθεί κατά τον καλύτερο τρόπο. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο κόμμα που άνοιξε αυτές τις διαδικασίες με άνοιγμα και μαζικό κάλεσμα στη βάση.Για μένα, το γεγονός είναι ότι έχουμε πλέον σοβαρές διεργασίες στη βάση της κοινωνίας που εκτιμώ ότι θα οδηγήσουν η συμμετοχή να ξεπεράσει τους 300.000 ανθρώπους. Αυτό είναι το μείζον και αυτό θα είναι το ηχηρό μήνυμα για την παράταξη και την κοινωνία. Αυτή τη στιγμή οι διαδικασίες που γίνονται στο ΠΑΣΟΚ δεν αφορούν μόνο στα στενά κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ, αλλά απασχολούν συνολικά την κοινωνία. Η μεγάλη εικόνα είναι λοιπόν, να καταφέρουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να έχουμε την επόμενη ημέρα ένα καινούργιο δεδομένο που θα πυροδοτήσει εξελίξεις στο συνολικό πολιτικό σκηνικό της χώρας».