Στο επίκεντρο ημερίδας με θέμα «Θεσσαλία και νερό: Απειλές και Ευκαιρίες», θα τεθεί επί τάπητος το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλικής Περιφέρειας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023, στις 11.00 πμ. στο κτίριο του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ στην Λάρισα.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την ΠΕΔ Θεσσαλίας και το παράτημα Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ.

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τους συνδιοργανωτές φορείς το πρόβλημα της ερημοποίησης στον Θεσσαλικό κάμπο είναι περισσότερο ορατό από ποτέ άλλοτε και γιa αυτό θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα τόσο για τα επιφανειακά όσο και για τα υπόγεια ύδατα.

Στην συνέντευξη συμμετείχαν ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κ. Τζανακούλης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας Δ. Ντογκούλης.

ertnews.gr