Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κα Βάσω Ζιάκα, έδωσε το παρών στις σημερινές αθλητικές εκδηλώσεις των σχολείων της Λάρισας, όπου η συμμετοχή όλων των μαθητών/μαθητριών στις οργανωμένες αθλητικές δράσεις, ανεξάρτητα από ηλικία ή φυσικές ικανότητες/δεξιότητες, ανέδειξε τα οφέλη και τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε καθώς και η παραολυμπιονίκης με αργυρό μετάλλιο στα 100μ. Λήδα Μανθοπούλου.

«Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» με αυτό το σύνθημα μαθητές και εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με τον αθλητισμό ως βασικό παράγοντα σωματικής και ψυχικής ευεξίας. Η κίνηση, το τρέξιμο, το περπάτημα, η οργανωμένη άθληση και γενικότερα η σωματική άσκηση στη φύση ή σε κάποιον αθλητικό χώρο αποτελεί ένα υγιές διέξοδο που προσδίδει στο άτομο δυνάμεις, ψυχικές και σωματικές, για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Στο μήνυμά της προς τις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Θεσσαλίας η κα Ζιάκα μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο αθλητισμός είναι ένα «μεγάλο σχολείο», το οποίο δεν προετοιμάζει μόνο για τους αγώνες, αλλά και για την ίδια τη ζωή.

«Κάποιοι», σύμφωνα με τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο Κωνσταντίνο Καρνάζη (Dean Karnazes), «προτιμούν το γραφείο του ψυχοθεραπευτή, άλλοι κατευθύνονται στην πλησιέστερη παμπ, εγώ όμως επιλέγω το τρέξιμο ως προσωπική μου θεραπεία».