Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α), υπο την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και στο πλαίσιο των δράσεων της “Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει” διοργανώνει Κύκλο Ομιλιών με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας κρίσεις και πολέμους: ψυχαναλυτικές, ψυχοκοινωνικές & ανθρωπολογικές διαστάσεις» με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και συναισθημάτων σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις που βιώνουμε την περίοδο αυτή σε επίπεδο υγειονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοοικονομικό.

Ο Κύκλος Ομιλιών θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Χατζηγιάννειου Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου, Ρούσβελτ 59 και θα ολοκληρωθεί μέσα από τρεις (3) συναντήσεις.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 7:00 μ.μ.

“Γιατί ο πόλεμος; μια ψυχαναλυτική θεώρηση” - Εισηγητής: Δημήτρης Κυριαζής, Ψυχίατρος - Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής,

“Η βία και η εχθρότητα και ο φόβος της αγάπης” - Εισηγητής: π. Σταύρος Κοφινάς, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχοθεραπείας, Συντονιστής δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο χώρο της υγείας.

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, ώρα 7:00 μ.μ.

«Κρίση και πόλεμος στη λογοτεχνία» - Εισηγητής: Δημήτρης Δημηρούλης, Καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας.

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, ώρα 7:00 μ.μ.

“Κρίση στον πολιτισμό - Βία, Νόμος, Γραφή” - Εισηγητές: Γιώργος Βέλτσος, Κοινωνιολόγος, Συγγραφέας, πρ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Μυρτώ Ρήγου, Καθηγήτρια Θεωρίας της Επικοινωνίας μΤις συναντήσεις συντονίζει η Επιστημονική Υπεύθυνη Ι.Ψ.Α Αθηνά Μαρούδα-Χατζούλη, Ph.D Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική-Ψυχοθεραπεύτρια – Αναλύτρια Ομάδος Ζεύγους & Οικογένειας.

Ο Κύκλος Ομιλιών εντάσσεται στις δράσεις της “Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει” για την προώθηση της δια βίου μάθησης στην πόλη.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Ινστιτούτου

Τηλ: 2410258040, e-mail: ipsa.larissa@gmail.com και στο site www.ipsa.gr