Τον Ιανουάριο

«Λίγοι μήνες μας χωρίζουν από τις εκλογές», το τόνισε άλλωστε και ο πρωθυπουργός χθες από τη Βουλή. Το κλίμα, που έτσι και αλλιώς είναι προεκλογικό, εμπνέει και εμάς ώστε να αρχίσουμε να μαζεύουμε σχόλια και ειδησάρια (όπως έλεγαν παλιά τις μικρές ειδήσεις) με φόντο την κάλπη. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή λοιπόν η στήλη θα είναι παρούσα με φρέσκο υλικό, ως επι το πλείστο τοπικό.

Και μια και ξεκινήσαμε με Μητσοτάκη μαθαίνουμε ότι η επίσκεψή του στη Λάρισα, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου, μετατίθεται για τον Ιανουάριο.

Μάλιστα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και συνέντευξη Τύπου στους θεσσαλούς δημοσιογράφους, όπως έγινε και με τους Πελοποννήσιους στην Πάτρα.

Τσιλιμίγκας «αγριεμένος» (1)

Ο καρδιοχειρουργός Νίκος Τσιλιμίγκας, τώρα που πήρε σύνταξη, νιώθει τις δυνάμεις του να αναπτερώνονται. Θέλει Βουλή, πάση θυσία, και εργάζεται συστηματικά για να το πετύχει. Μπορεί να μην διέπρεψε στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου κινδύνεψε να μείνει από απουσίες, αλλά το κοινοβούλιο του ταιριάζει περισσότερο. Τώρα κατά πόσο ο «Τσίλι» δύναται να προσαρμοστεί στις σκληρές απαιτήσεις μιας ψηφοθηρίας, είναι ένα άλλο θέμα. Όμως οι κοντινοί του επιμένουν ότι είναι αλλαγμένος.

Οι μελετητές του τοπικού ΠαΣοκ κρίνουν μάλιστα ότι «έχει αυξημένες πιθανότητες να εκλεγεί βουλευτής».

Τσιλιμίγκας «αγριεμένος» (2)

«Πως θα γίνει αυτό;», ρωτάς, όταν έχει απέναντί του την Λιτσάρα η οποία μπορεί να είναι απασχολημένη στα υψηλά δώματα του κόμματος στην Αθήνα, αλλά στη Λάρισα ακόμα και το κόκκινο ταγιέρ να στείλει στο καθαριστήριο αυτό από μόνο του (το ταγιέρ) της φέρνει ψήφους. Και δεν είναι μόνο η Λίτσα Λιακούλη, στο ψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ μπαίνουν και κάποιοι καινούργιοι, αξιόλογοι, και καθόλου αμελητέοι.

Οι ειδικοί που μελετούν τα πράγματα σε βάθος, μας εξηγούν το σκεπτικό τους: Στα μικρότερα κόμματα όπως το ΠαΣοΚ, η έδρα της Λάρισας κρίνεται σε μερικές εκατοντάδες σταυρούς. Όποιος μάλιστα πάρει τα «μονοκούκια» αποκτά προβάδισμα. Ακριβώς εδώ βγαίνουν μπροστά οι χειρουργημένοι του Τσιλιμίγκα, οι οποίοι ψηφίζουν με μοναδικό κριτήριο την καρδιά τους. Αυτοί δεν συνηθίζουν να βάζουν δεύτερο σταυρό…

Μένω ενεός…

Ο έρως κόμμα δεν κοιτά

Αυτός είναι πολύ γνωστός στο ευρύ κοινό, αυτή λιγότερο.

Θεσσαλοί και οι δυο, υπηρετούν τον δημόσιο βίο από εντελώς διαφορετικές θέσεις.

Βιώνουν τον έρωτά τους στην Αθήνα.

(Μην περιμένετε, δεν έχει άλλο…).

Μια Λαρισαία για την Ά Αθηνών

Στoν επίζηλο θεσμό της Ακαδημίας Αθηνών διάγει τον επαγγελματικό της βίο η Θέκλα Παρασκευούδη, πρώην στέλεχος του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και εκπρόσωπος τύπου περιφερειακών μέσων ανά την Ελλάδα του κόμματος της Ντόρας που κανείς δεν θέλει να θυμάται πια. Η Θέκλα υπήρξε υποψήφια στις εθνικές εκλογές του 2009 και όπως φάνηκε δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.

Από μέλος της γραμματείας του Ψυχικού, όπου ξεκίνησε στα δεκαεννιά της, ανέλαβε θέσεις δίπλα σε πολιτικούς και δημάρχους, αφήνοντας και η ίδια το δικό της αποτύπωμα. Στα νέα της καθήκοντα στην Ακαδημία Αθηνών είναι η διοργάνωση συνεδρίων, τελετών και εκδηλώσεων υψηλού κύρους, αφού μιλάμε το μεγαλύτερο πνευματικό Ίδρυμα της χώρας.
Ουδείς βέβαια αμφέβαλε ποτέ για τις ικανότητες και για τις επικοινωνιακό χάρισμα της Θέκλας, τώρα πάντως τα ανακάλυψαν και οι αθάνατοι.
Η είδηση είναι αλλού. Η Λαρισαία δέχτηκε πρόταση να κατέλθει υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία στην Ά Αθηνών.
Παραμένει, όμως, αδιευκρίνιστο αν θα δαγκώσει το μήλο…

Έχει για όλους

«…Όποιο νέο πρόσωπο περάσει έξω από Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη αυτή την εποχή, κινδυνεύει να χριστεί υποψήφιος. Υποψήφιος βουλευτής, δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, περιφερειάρχης, ότι τραβάει η ψυχή του. Συριζα και Πασοκ-Κιναλ ανοίξανε και σας περιμένουνε με χαρά για να δώσετε την μάχη του σταυρού. Όπως είπε ο Αλέξης τα ψηφοδέλτια για τις εθνικές εκλογές θα αρχίσουν να ανακοινώνονται μέσα στο μήνα Δεκέμβρη, ενώ και στο Πασοκ-Κιναλ υπάρχει έντονη κινητικότητα με απόλυτη μυστικοπάθεια». (Από τα χαριτωμένα της «Πυθίας» στο insider.gr).

Εχεκράτης ο Θεσσαλός (Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ)