Σε ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λάρισας αναφέρονται τα εξής: 

"Έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από το σεισμικό γεγονός που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας, κυρίως τους Δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας, χωρίς να έχουν προχωρήσει οι εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης των σεισμόπληκτων κτιρίων.

Ενώ έχουν υποβληθεί όλες οι αναγκαίες μελέτες , η αρμόδια υπηρεσία (ΔΑΕΦΚ) εξαντλεί με κάθε τρόπο τη «γραφειοκρατική» τακτική της , στοχεύοντας ,όπως διαφαίνεται, στον περιορισμό των δαπανών που απαιτείται να εγκριθούν για τις εργασίες και τις επισκευές.

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες ενώ το ειδικό κλιμάκιο μηχανικών επισκέφθηκε και έλεγξε, επιτόπου, τις βλάβες και τις προτεινόμενες, από τους αρμόδιους ιδιώτες μηχανικούς, επισκευές και παρεμβάσεις, αρκέστηκε στο να αποστείλει, με τη μορφή «Παρατηρήσεων», τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ορίζονται στο ΦΕΚ Σεισμοπλήκτων. Δίχως να γίνεται ειδική αναφορά σε τυχόν ελλείψεις επί των παραδοτέων, όπως άλλωστε προβλέπεται από κάθε αρμόδια υπηρεσία.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί προ πολλού και οι διαδικασίες θα πρέπει να επιταχυνθούν άμεσα. Και τούτο γιατί οι σεισμόπληκτες κατασκευές είναι εκτεθειμένες επί δύο χρόνια σε μετασεισμούς αλλά και σε καιρικά φαινόμενα που μπορούν να εντείνουν την έκταση των βλαβών καθιστώντας αναγκαία την επικαιροποίηση των σχετικών μελετών.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι, βέβαια, ότι οι άνθρωποι που στεγάζονται σε ειδικές δομές σεισμοπλήκτων είναι αδιανόητο ότι θα συνεχίσουν να κατοικούν υπό αυτές τις συνθήκες. Συνάμα, οι εμπλεκόμενοι ιδιώτες

Μηχανικοί δικαίως επιζητούν την οριστική έγκριση των μελετών που έχουν υποβληθεί, καθώς οι αμοιβές τους είναι στον «αέρα».

Το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να συνδράμει τα μέγιστα ώστε να επιλυθεί, εδώ και τώρα, το πρόβλημα, καθώς η ΔΑΕΦΚ αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη κατάσταση ως ένα απλό Τεχνικό πρόβλημα, λες και δεν επηρεάζει τη ζωή δεκάδων σεισμόπληκτων συμπολιτών μας.

Ως Ν.Ε. Λάρισα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα της έγκρισης των μελετών. Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί. Είναι ώρα για πράξεις, καθώς από υποσχέσεις έχουν χορτάσει οι σεισμόπληκτοι."