«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μένα η παρουσία μου στην όμορφη εκδήλωση σας. Είμαι χαρούμενη γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που άφησαν το στίγμα τους στην αυτοδιοίκηση, στους Δήμους και στις Κοινότητες και συνέβαλαν αποφασιστικά στα έργα και στις δράσεις που έχουν γίνει στο νομό Λάρισας. Ως άνθρωπος που έχω υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης για πολλά χρόνια, θέλω να ευχαριστήσω εγκάρδια όλους τους εργαζόμενους και υπαλλήλους των Δήμων και Κοινοτήτων για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στον πολίτη».

Αυτά δήλωσε, στον χαιρετισμό της στην κοπή πίτας των συνταξιούχων ΟΤΑ ΠΕ Λάρισας, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, η Γενική Γραμματέας της ΠΕΔ κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Η Λαρισαία πολιτικός, αφού άκουσε με προσοχή την τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ ΠΕ Λάρισας κ. Σωτ. Σουλούκου για το συνταξιοδοτικό, ανέφερε στον χαιρετισμό της: "Είναι γεγονός ότι ο Νόμος Κατρούγκαλου δημιούργησε πολλά προβλήματα στο θέμα των συντάξεων και στην προσωπική διαφορά. Από το 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους το 2019, που είχαν ζήτημα προσωπικής διαφοράς, σήμερα ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε 910.000.

Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να αυξήσει τις συντάξεις κατά 7,75%. Δυστυχώς όσοι έχετε εκκρεμότητα με την προσωπική διαφορά δεν μπορέσατε να δείτε τις αυξήσεις αυτές. Είναι δίκαιο να λάβουν και αυτοί οι συνταξιούχοι τις πρόσφατες αυξήσεις. Είμαι πεπεισμένη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση και πρέπει όλοι να εργαστούμε για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος.

Εξάλλου είναι γνωστά τα μέτρα που έχει λάβει ως τώρα για τη στήριξη των συνταξιούχων και των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της εισαγόμενης ακρίβειας, είμαι πεπεισμένη ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα. Προσωπικά είμαι δίπλα σας, όπως βρισκόμουν στο πλευρό σας με συνέπεια, όλα τα χρόνια. Γιατί οι συνταξιούχοι αξίζουν την προσοχή, τον σεβασμό, το ενδιαφέρον και την στήριξη μας".