Η εκπόνηση σχεδίου και η στενότερη συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου Λαρισαίων βρέθηκαν επί τάπητος, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σήμερα το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Λάρισας.

«Θα αναλάβουμε μια μεγάλη προσπάθεια, για να διευκολύνουμε τους κατοίκους της Λάρισας. Είμαστε παρόντες, με ένα σχέδιο σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, έτσι ώστε η ζωή των πολιτών να γίνεται καλύτερη», σημείωσε σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Χρυσοχοΐδης, με το πέρας της συνάντησης με τον κ. Μαμάκο. «Η συνεργασία μας είναι στενή και θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα, με γνώμονα την ασφάλεια και την ευημερία των συμπολιτών μας», σημείωσε, από την πλευρά του ο κ. Μαμάκος.

Η δραστική αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, της παραβατικότητας ανηλίκων, αλλά και της παραβατικότητας κοινωνικών ομάδων, σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο, όπως επίσης και οι δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, κυριάρχησαν στη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Δήμαρχο Λαρισαίων.

Ευαισθησία και αποτελεσματικότητα

«Κάνουμε μια προσπάθεια, σε δυο κατευθύνσεις: η μια είναι η κοινωνική αστυνόμευση, δηλαδή τα θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Είναι πολύ μεγάλες οι επιτυχίες της αστυνομίας Λάρισας, με εκατοντάδες συλλήψεις.

Στο άλλο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τόσο τη Δημοτική Αρχή, όσο την τοπική κοινωνία, αλλά και όλη την Ελλάδα, τη βία των ανηλίκων, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά, με πολλή ευαισθησία, αλλά ταυτόχρονα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Δεν είναι θέμα της Αστυνομίας μόνον, είναι ζήτημα της οικογένειας, του σχολείου, της κοινωνίας όλης -διότι πρόκειται για τα παιδιά μας. Χρειάζεται ιδιαίτερη ευαισθησία, με αποτελεσματικότητα αλλά και αυστηρότητα, απέναντι σε εκείνους που πραγματικά δεν επιτελούν το έργο της εποπτείας των ανήλικων παιδιών τους», είπε ο Υπουργός.

«Δεν υπάρχει κανένα άβατο»

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο θέμα της παραβατικότητας μερίδας κοινωνικών ομάδων. «Είμαστε εδώ. Κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο και καμία περιοχή δεν είναι κλειστή στον νόμο. Κανένα “άβατο” δεν υπάρχει. Είμαστε καθημερινά παντού, για να προστατεύσουμε τους πολίτες οι οποίοι απαιτούν κάτι πολύ απλό: την κοινωνική ειρήνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στενή συνεργασία

Στη συνεργασία, αλλά και στις δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Λαρισαίων με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, αλλά και τη ΓΠΑΔ Θεσσαλίας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στη βάση μιας ευρείας ατζέντας θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την ενίσχυση της συνεργασίας μας, ιδίως σε ζητήματα ασφάλειας, σε επίπεδο Δήμου.

Κομβικό ζήτημα για μας είναι η συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές για την αντιμετώπιση φαινομένων έντονης και συστηματικής παραβατικότητας, σε συγκεκριμένες περιοχές και συνοικίες του Δήμου Λαρισαίων.

Παράλληλα, συζητήσαμε και ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως η συνεργασία με την Τροχαία για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαμάκος.

Η επίσκεψη του Υπουργού ολοκληρώθηκε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων να δίνει «καλάθι» με τοπικά προϊόντα και εθιμοτυπικά δώρα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.