Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών και το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, υλοποίησε συνοδευτικά μέτρα, στο πλαίσιο του ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ στην Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Λάρισας, τα οποία εστίασαν στις ακόλουθες κατηγορίες δωρεάν δράσεων:

-Καινοτόμες λύσεις δανειακών και λοιπών οφειλών

-Ηλεκτρονικές Τραπεζικές Συναλλαγές Τρίτης Ηλικίας

Οι δράσεις έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών, ξεκινώντας από τον Πυργετό, τους Γόννους, το Μακρυχώρι και το Συκούριο. Τις δράσεις των συνοδευτικών μέτρων πραγματοποίησαν, ομιλητές της ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος,.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης δήλωσε τα παρακάτω:

«Μέσα στις επανειλημμένες κρίσεις της σύγχρονης εποχής, ανάμεσα σε συνθήκες αβεβαιότητας, ανασφάλειας και φόβου που βιώνουν στην κυριότητά τους οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, κρίνεται επιτακτική η ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργειών, με απώτερο σκοπό την οικονομική και συναισθηματική θωράκισή τους.

Οι δράσεις, είχαν σκοπό να γνωρίσουν οι ωφελούμενοι, αλλά και όλοι πολίτες του Δήμου Τεμπών τις καινοτόμες λύσεις για τις δανειακές και λοιπές οφειλές. Επίσης, θεωρείται σοφό και λογικό να ενημερώνονται οι πολίτες για τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, διότι ωφελούνται στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Οι δράσεις ήταν ομαδικές, αλλά ο κάθε πολίτης είχε τη δυνατότητα να εκφράσει προσωπικά και εξατομικευμένα ορισμένες εύλογες απορίες και προβληματισμούς.

Ακόμη, οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να μιλήσουν με έμπειρους συμβούλους μέσω προσωπικών τηλεφωνικών συνεδριών, με απώτερο σκοπό την επίλυση προσωπικών, οικογενειακών και διαπροσωπικών ζητημάτων.

Όλοι οι συμπολίτες να γνωρίζουν ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Τεμπών και όλες οι Κοινωνικές Δομές είναι δίπλα τους και μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να αφουγκραστούν και να επιλύσουν διάφορα προβλήματα ή να τους παραπέμψουν σε ειδικούς».