Την απάντησή του στον Γιώργο Δημητρακόπουλο έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό που εδρεύει στη Λάρισα.

Ο πρώην ευρωβουλευτής κατήγγειλε σήμερα ότι, παρότι ο πατέρας του Τάκης Δημητρακόπουλος χρηματοδότησε την κατασκευή του ιδρύματος και ο ίδιος το θεμελίωσε, ούτε καν τον προσκάλεσαν στην εκδήλωση που διοργανώνουν για τα 20 χρόνια μαζί με την διοίκηση της εφημερίδας Ελευθερία.

Η πρόεδρος του ιδρύματος Έρη Καλογεροπούλου, που υπογράφει την σχετική ανακοίνωση, αντιμετωπίζει τον Δημητρακόπουλο ως αναρμόδιο, αναφέροντας τα εξής:

Αγαπητέ κ. Δημητρακόπουλε,

Σχετικά με την αναφορά σας την οποία λάβαμε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, σας δηλώνουμε τα εξής:

Όπως γνωρίζετε, εμείς (προς)καλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνεται για τα είκοσι έτη λειτουργίας του Οικοτροφείου «Ελευθερία» για τα παιδιά με αυτισμό, τον φορέα «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» υπό το διακριτικό τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ως νομική οντότητα όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τα μέλη της Διοίκησής της και όχι τα κατ’ ιδίαν πρόσωπα αυτής, ο οποίος μάλιστα (φορέας) τυγχάνει συνδιοργανωτής της εν λόγω εκδήλωσης.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς σας περί ασκηθείσας ποινικής δίωξης σε βάρος μελών της Διοίκησης του ως άνω φορέα, δεν υπεισερχόμαστε σε ιδιωτικές μεταξύ σας διαφορές.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την πρόθεσή σας να επισκεφθείτε το οικοτροφείο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και είστε πάντα ευπρόσδεκτος.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Έρη Καλογεροπούλου