Ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα οι καμπάνες ήχησαν δυνατά και γιορτινά, σημαίνοντας τον εορτασμό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτη.
Στις εκκλησιές του Νομού μας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, οι πιστοί προσήλθαν με κατάνυξη για να τιμήσουν έναν από τους πιο δημοφιλείς και πολυαγαπημένους Αγίους των πιστών, τον έφιππο προστάτη της Χριστιανοσύνης.
Από την Ελασσόνα μέχρι τα Φάρσαλα, από τον Τύρναβο έως την Αγιά, στη Λάρισα, τα Τέμπη και το Κιλελέρ, στους ναούς που είναι αφιερωμένοι στην Αγιότητά Του, αλλά και σε κάθε εκκλησιά και ταπεινό ξωκλήσι, στα δύσβατα ορεινά και στον εύφορο κάμπο μας, οι εικόνες Του στολίστηκαν με φρέσκα πολύχρωμα λουλούδια και γύρω τους οι φωνές ενώθηκαν σε ύμνους δόξας και ευχαριστηριών για το βίο και τα θαύματά Του.
Μπορεί να μεσολάβησαν αιώνες, αλλά ακόμα σήμερα, μόνο στο άκουσμα των ψαλμών για το μαρτύριο του Αγίου, η καρδιά και η ψυχή λαμπαδιάζει από τη φλόγα του δικής Του θυσίας για την αγάπη του Κυρίου.
Στη σύγχρονη “ζούγκλα” του ατομισμού, της οίησης, της μνησικακίας και της πλεονεξίας, το ιερό λαμπρό παράδειγμα του Αγίου Δημητρίου, μας διδάσκει πως πλούτος είναι να παραμένεις πιστός σε αρχές και αξίες, δόξα να δίνεις καθημερινές μάχες για την προάσπισή τους, νίκη να θυσιάζεις για αυτές ανιδιοτελώς τα πιο ελκυστικά πρόσκαιρα οφέλη.
Αυτή την εορταστική ημέρα, γύρω μας, αναρίθμητοι συνάνθρωποί μας, αγωνιούν και απελπίζονται μπροστά στο “τσουνάμι” της ενεργειακής κρίσης και των σοκαριστικών ανατιμήσεων. Το ηλεκτροσόκ των λογαριασμών και των τιμών, φαντάζει ως μια σύγχρονη δοκιμασία για το ποίμνιο. Τώρα, καλούμαστε να μετατρέψουμε τη χριστιανική πίστη σε έμπρακτη κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού και των Αγίων σε καθημερινό βίωμα
Είθε το κερί που ανάψαμε σήμερα μπροστά στην εικόνα του Αγίου Δημητρίου, να φωτίζει το δρόμο της ελπίδας, της προσφοράς, της συγχώρεσης και της αγάπης σε κάθε ψυχή.
Να μυρώνει μέρες ευλογημένες, για κάθε συνάνθρωπό μας, μακριά από τον πόνο, τη δυστυχία και την απελπισία.
Να μας θωρακίζει με υπομονή και παρρησία στις δύσκολες μάχες της ζωής, όπως Εκείνος τον Νέστορα στον νικητήριο αγώνα κατά του Λυαίου.
Εύχομαι από καρδιάς, ολόψυχα, χρόνια πολλά, υγιή και ευλογημένα, σε όλους τους εορτάζοντες, σε εσένα Δημήτρη και εσένα Δήμητρα, που η παρουσία σας ομορφαίνει τις ζωές μας.»