Να μην απολυθούν οι 58 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτησή του προς το υπ. Υγείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.
Σημείωσε πως παρότι, δόθηκε μία παράταση της σύμβασής τους μέχρι 31 Μαρτίου 2024, τελικά θα απολυθούν γιατί το νοσοκομείο ανέθεσε την καθαριότητα σε εργολαβική εταιρεία και με βάση τον νόμο, απολύονται οι εργαζόμενοι όταν επιτευχθεί συμφωνία ανάθεσης.
Ο Γ. Λαμπρούλης, απαίτησε τη μετατροπή των συμβάσέων τους από ορισμένου, που είναι σήμερα, σε αορίστου χρόνου με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, γιατί πρόκειται για εργαζόμενους, που εργάζονται πολλά χρόνια στην καθαριότητα του νοσοκομείου, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας σε έναν ιδιαίτερο χώρο, όπως είναι ένα ογκολογικό - αντικαρκινικό νοσοκομείο.
Τυχόν απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου "Αγ. Σάββας" και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες άλλων δημόσιων νοσοκομείων θα σημάνει την απώλεια της εμπειρίας που έχουν αποκτήσει και θα δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης σε πολλούς από αυτούς και τις οικογένειές τους, επισήμανε ο Γ. Λαμπρούλης.
Κυνικός στην απάντησή του ο υπ. Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της κυβέρνησης ν’ απολύει τους εργαζόμενους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου αλλά και της παράδοσης του τομέα καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο, στο πλαίσιο της παραπέρα εμπορευματοποίησης υπηρεσιών της Υγείας.
Ο Αδ. Γεωργιάδης κατέφυγε σε στρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ ισχυριζόμενος ότι «το ΚΚΕ θέλει να κάνει δημοσίους υπαλλήλους όποιον έχει μπάρμπα στην Κορώνη», επικαλούμενος μάλιστα το Σύνταγμα, το οποίο απαγορεύει τις προσλήψεις στο δημόσιο και όπως είπε «η κυβέρνηση το σέβεται το Σύνταγμα». Αυτό που δεν είπε, βέβαια, είναι πως η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα κατά το δοκούν, αφού στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, το παρακάμπτει κανονικά και απροκάλυπτα, παραβιάζοντας το άρθρο 16.
Αυτό επισήμανε εξάλλου και ο Γιώργος Λαμπρούλης στη δευτερολογία του, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα στην υπόθεση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο κομμουνιστής βουλευτής κατήγγειλε ακόμα ότι οι αναθέσεις υπηρεσιών υγείας σε ιδιώτες – εργολάβους κοστίζουν πολλά περισσότερο στο κράτος ενώ αρνητικές είναι οι επιπτώσεις και στους εργαζόμενους που παίρνουν χαμηλότερους μισθούς κι έχουν τσακισμένα ασφαλιστικά κι εργασιακά δικαιώματα.