Tα στελέχη της ομάδας των «100» στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η βουλευτής του κόμματος Ολγα Γεροβασίλη, θέτοντας ζήτημα διαγραφής του πρώην προέδρου που έχει ήδη καταθέσει υποψηφιότητα για τις επικείμενες εκλογές.

Η Ολγα Γεροβασίλη σχολίασε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «φοβάται την προσφυγή στη βάση και εξωθεί την κατάσταση στα άκρα». Χαρακτήρισε, δε, «πρωτοφανή» κίνηση, πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος να «απειλεί» το κόμμα του με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, ο Παύλος Πολάκης κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω το εξώδικο τονίζοντας παράλληλα ότι δεν νοείται ζήτημα διαγραφής υποψηφίου προέδρου. O κ. Πολάκης ζήτησε συνάντηση μεταξύ των υποψηφίων προκειμένου να «θέσουν όρους» για το επόμενο διάστημα, και να συζητήσουν για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ.

Η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να δημοσιεύσει ανακοίνωση σχετικά με το «πόθεν έσχες» του κ. Κασσελάκη.

Η τελευταία εξέλιξη ακολουθεί την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να αποστείλει εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από δημοσίευμα αναφορικά με το «πόθεν έσχες» του, κάνοντας λόγο για διαρροή.

Ο ίδιος είχε καλέσει τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν σε άμεση και κατεπείγουσα έρευνα, αυθημερόν. Στο εξώδικο που απέστειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται ως «πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη είχε ζητήσει το Σάββατο και το μέλος της Κ.Ε. Θέμης Μουμουλίδης, κατηγορώντας τον για «αντικαταστατική, αντικομματική, αντισυντροφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Παραίτηση Σβίγκου ζητά η πλευρά Κασσελάκη – «Καμία διαρροή» απαντά η Κουμουνδούρου
Νωρίτερα, ο διευθυντής του γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης, σε δήλωσή του είχε τονίσει πως «είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός ότι το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη».

«Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου», σημείωνε επίσης ο κ. Καπνισάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Κασσελάκης να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη.

Πηγές της Κουμουνδούρου, πάντως, απαντούσαν νωρίτερα πως οι φάκελοι των «πόθεν έσχες» των υποψηφίων δεν έχουν ανοιχτεί και ότι δεν έχει γίνει καμία διαρροή.

Από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη σε ενημέρωση δημοσιογράφων μετά το αίτημα που κατάθεσε για παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου, σημείωσε πως «η κ. Γεροβασίλη εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι ο κ. Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος», επιβεβαιώνοντας ότι Ολγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης έθεσαν θέμα διαγραφής Κασσελάκη, ενώ η ίδια καταψήφισε το ψήφισμα του κομματικού οργάνου.

Πολιτική Γραμματεία στη σκιά του «πόθεν έσχες»

Ολα ξεκίνησαν από σημερινό δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ με τίτλο «Οι Γκρίζες Ζώνες του Πόθεν Εσχες Κασσελάκη». Στο ρεπορτάζ καταγράφονται ομοιότητες και διαφορές με την περιουσιακή κατάσταση που είχε παρουσιάσει ο κ. Κασσελάκης πριν από τις ευρωεκλογές στη Θεσσαλονίκη, ενώ τίθεται και το ερώτημα αν «οι φωτοτυπίες που απέστειλε στην Κουμουνδούρου είναι το σύνολο των σελίδων της αντίστοιχης δήλωσης στη Βουλή».

kathimerini.gr