Στις 27 και 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Μελιβοία της Λάρισας σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Οι Καρποί της Μελίβοιας Γής».
Στην περιοχή της Μελιβοίας παράγεται το 20% της συνολικής παραγωγής κάστανου της χώρας, ποσότητα που ξεπερνά τους 1.500 τόνους ετησίως. Επίσης παράγονται μήλα, ελιές, κεράσια, λάδι και άλλα προϊόντα. Φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί μία γιορτή με σκοπό την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής με βασικό προϊόν το κάστανο.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες ειδικών επιστημόνων που αφορά την αντιμετώπιση των ασθενειών του κάστανου , τον τρόπο καλλιέργειας της καστανιάς, την δυνατότητα ανάπτυξης Συνεταιρισμού και ομάδας παραγωγών και τη δυνατότητα πιστοποίησης των προϊόντων.

Παράλληλα στο χώρο θα υπάρξει έκθεση φωτογραφίας, παρουσίαση βίντεο που αφορά την διαδικασία της καλλιέργειας συγκομιδής και προώθησης του κάστανου, καθώς και προϊόντα από τους εκλεκτούς καρπούς της Μελίβοιας Γης όπως αλεύρι, ψωμί, κέικ, μαρμελάδα, φαγητά, ψητά και νωπά κάστανα.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση χορευτικών τμημάτων συνοδεία ζωντανής μουσικής και γλέντι για όλους.
Πρόκειται για μια εκδήλωση που στόχο έχει την προβολή και ανάδειξη των προϊόντων της περιοχής και κυρίως του κάστανου και τη μετάδοση της παραδοσιακής τέχνης στις νεότερες γενιές.

tornosnews.gr