Την πρωτοβουλία να απευθυνθεί με τα «δίκαια και ώριμα» αιτήματά της στα κόμματα της Βουλής ώστε να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις για αυτά πήρε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ) αγροτών και κτηνοτρόφων.

Ήδη έγινε τηλεφωνική επικοινωνία της Γραμματείας της με το γραφείο του προέδρου της Βουλής και απεστάλησαν εγγράφως η σχετική αίτηση και τα αιτήματα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, από το γραφείο του Κ. Τασούλα δεσμεύτηκαν ότι θα απαντήσουν σύντομα στο σχετικό αίτημα και ίσως την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρόεδρο κι όλα τα πολιτικά κόμματα με αντιπροσωπεία της, που θα επισκεφτεί τη Βουλή.

Εκτός των απαντήσεων στα αιτήματα, η Επιτροπή θα ζητήσει από τον πρόεδρο και τα κόμματα να γίνει και σχετική προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας και σε επόμενη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΠΕΜ θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο αγωνιστικό μαχητικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ, στον τόπο θυσίας των κολίγων.

Παλεύουμε ενάντια στη συγκέντρωση παραγωγής και γης που πραγματοποιείται με τη δημιουργία σύγχρονων τσιφλικιών, μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, μας προορίζουν για τον ρόλο του σύγχρονου κολίγου« αναφέρει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, που χαιρετίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους «που βγήκαν στα μπλόκα του αγώνα, διεκδικώντας επίλυση στα οξυμμένα προβλήματα που δημιουργεί η ΚΑΠ της Ε.Ε. και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ».

naftemporiki.gr