Στο Μακρυχώρι του Δ.Τεμπών οι παραγωγοί καλλιεργούν συνολικά περι τις 3.000 στρέμματα με καρπούζια.
Αυτές τις μέρες άρχισε η συγκομιδή των καρπουζιών στην περιοχή, την οποία, όμως, δυσχεραίνει η έλλειψη εργατικών χεριών.
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο παραγωγός Παύλος Σελιγκούνας, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μέρος της σοδειάς, καθώς φέτος έχει καθυστερήσει, λόγω και της πανδημίας, η άφιξη στην Ελλάδα εργατών γης από τρίτες χώρες.
Ωστόσο, στα υπέρ της φετινής χρονιάς καταλογίζεται η πολύ καλή ποιότητα της παραγωγής.
Τα καρπούζια από το Μακρυχώρι εφοδιάζουν την τοπική αγορά, της Θεσσαλονίκης αλλά και εξάγονται σε Γερμανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία. Ήδη οι πρώτες παραγγελίες έκλεισαν και οι ντόπιοι καρπουζοοαραγωγοί πωλούν με 12 λεπτά το κιλό στους εμπόρους.
Σύμφωνα με τον κ.Σελιγκούνα μια τιμή που θα κάλυπτε πλήρως το υψηλό κοστολόγιο και θα άφηνε ικανοποιητικό κέρδος στον παραγωγό θα ήταν κοντά στα 17 λεπτά το κιλό.
ertnews.gr