Αθώοι κρίθηκαν οι Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και ο Στέλιος Τσικριτσής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και γραμματέας στην ΕΟΑΣΝΛ.
Η δίκη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ενώ οι αγρότες κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών και κατάληψη οδοστρώματος για τις κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Μελούνας το 2017.
Σε δήλωσή του ο Ρ. Μαρούδας τόνισε:
«Στην ουσία γίνεται μια προσπάθεια να ποινικοποιηθεί το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα να μπορούμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε μια πολιτική που μας διώχνει από τα χωράφια και μας μειώνει το εισόδημα και δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Εμείς για αυτό βγαίνουμε στο δρόμο και όχι για να δημιουργήσουμε πρόβλημα, αλλά κυρίως πρέπει να το αντιληφθούν ότι έχουμε και τη συνδικαλιστική ιδιότητα με την οποία εμείς μεταφέρουμε όλες τις αποφάσεις που παίρνουμε στις γενικές συνελεύσεις.
Οι γενικές συνελεύσεις των αγροτών στα μπλόκα όπως και οι γενικές συνελεύσεις πριν τα μπλόκα και σε όλη την πορεία της χρονιάς και συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων στα οποία είμαστε μέλη και εκλεγμένοι αυτά είναι που παίρνουν τις αποφάσεις συνολικά και εμείς είμαστε απλά συνδικαλιστές που τις μεταφέρουμε και τις υλοποιούμε».

(*) φωτογραφία αρχείου

902.gr