Την 108η επέτειο εξέγερσης των θεσσαλών κολίγων,στο χώρο της θυσίας τους στο Κιλελέρ, τίμησε σήμερα η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων σε ένα συλλαλητήριο-συνέχεια των φετινών κινητοποιήσεων.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Θεσσαλία αλλά και άλλες περιοχές της χώρας έστειλαν μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης σε πολιτικές που τους οδηγούν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον αφανισμό.
Το Κιλελέρ αποτελεί φάρο και οδηγό της δράσης μας. Ειναι η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων. Η αφετηρία νέων αγώνων στην πάλη για την επιβίωση μας υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.
Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης εκ μέρους της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, Κώστας Τζέλλας, κάλεσε τους αγρότες, πλαισιώνοντας την Επιτροπή να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να κρατήσουν τα χωράφια τους και για να ζήσουν με αξιοπρέπεια από το μόχθο τους.
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ενωτικές Ομοσπονδίες, την Πανελλαδική των Μπλόκων, υποστήριξε ο κ. Τζέλλας. είναι αυτό που τους τρομάζει γιατί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όσοι θέλουν να γίνουν κυβέρνηση, ξέρουν ότι θα ακολουθήσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική υπέρ των κερδών για τους λίγους, των μνημονίων που όλοι μαζί έχουν ψηφίσει και δεν θέλουν απέναντι τους να υπάρχει αυτό το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η επίθεση που γίνεται σχεδιασμένα σε όλη την χώρα τα τελευταία χρόνια απέναντι στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος.

Για αυτό έχουν ξαμολήσει διάφορες επιτροπές που εμφανίζονται μόνο την περίοδο των μπλόκων, προβάλλουν αιτήματα που συμφέρουν τους μεγαλοαγρότες και όσους θέλουν να γίνουν μεγαλοαγρότες, υπονομεύουν τους αγώνες ή σπέρνουν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια
Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στην βρώμικη επίθεση και να ερθετε μαζί μας να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας. Με δυνατούς, ζωντανούς, δραστήριους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες σε κάθε περιοχή που θα ενημερώνουν, οργανώνουν και κινητοποιούν διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα μας»
Μετά τις ομιλίες εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, φορέων, εργατικών κέντρων και σωματείων κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των κολίγων δίνοντας την υπόσχεση πως θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα δίκαια των λαικών στρωμάτων.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και η επικεφαλής της Πορείας Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία απέτισε φόρο τιμής στους αγωνιστές με ένα γαρύφαλλο που κατέθεσε στο μνημείο τους.

ert.gr