Την ήττα με 3-0 γνώρισε από την ΑΕΚ η ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Κυριακής. 

Οι "βυσσινί" δέχθηκαν το πρώτο γκολ από νωρίς, με τον Πέκχαρτ να ανοίγει το σκορ στο 24ο λεπτό και την ΑΕΚ να διαχειρίζεται το υπέρ της σκορ χωρίς να απειλείται καθόλου.

Ανάλογο το σκηνικό και στο β' μέρος με την ΑΕΛ να μην έχει καθόλου επιθετική ανάπτυξη, δεχόμενη μάλιστα δύο ακόμα γκολ στο φινάλε. Τσιγκρίνσκι στο 81' και Αλμέιδα στο 92' έγραψαν το τελικό 3-0.

Το ματς

Με πρόθεση να πιέσει και να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα διευκόλυνε σημαντικά το έργο της μπήκε η ΑΕΚ στο ματς. Όπως αναμενόταν, οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους όμως η Λάρισα –αν και ήταν εντελώς ακίνδυνη επιθετικά- στο αμυντικό κομμάτι λειτούργησε καλά κι έκλεισε με επιτυχία τους διαδρόμους προς την περιοχή της. Μοναδική στιγμή που απειλήθηκε ήταν στο 16’ όταν ο Ξενοδόχοφ έδιωξε εντυπωσιακά μια ωραία κεφαλιά του Λαμπρόπουλου. 

Η λύση ήρθε, τελικά, για την Ένωση και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να βάλει το πόδι στο… γκάζι. Έπειτα από γλυκιά σέντρα του Βάρκγας, ο Πέκχαρτ με καλοζυγισμένη κεφαλιά άνοιξε το σκορ και τον δρόμο προς της νίκη στο 24ο λεπτό. Οι «βυσσινί» προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να εκδηλώσουν τελική προσπάθεια προς την εστία του Ανέστη, που δεν είχε καθόλου δουλειά. Οι κιτρινόμαυροι δημιούργησαν κι άλλες φάσεις (όχι κλασική ευκαιρία) όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. 

Με δοκάρι ξεκίνησαν στο δεύτερο 45λεπτο οι κιτρινόμαυροι, αφού ο Χριστοδουλόπουλος στάθηκε άτυχος (47’). Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ ήταν εκτός ρυθμού, η Λάρισα ακίνδυνη, ενώ οι αναγκαστικές αλλαγές των Μπακάκη (50’) και Ξενοδόχοφ (57’) «χάλασαν» εντελώς το παιχνίδι. Η ομάδα του Χιμένεθ ήταν σταθερά στην επίθεση, όμως «μπλόκαρε» κάθε φορά που πλησίαζε την αντίπαλη περιοχή με αποτέλεσμα να μην έχει φάσεις για «κλειδώσει» το ματς. 

Με το πέρασμα των λεπτών, ο Τσιώλης ρίσκαρε, η ΑΕΛ ανέβηκε αρκετά και με μπροστάρη τον Αβραάμ άγχωσε τον Ανέστη και τους αμυντικούς του. Αφού το ρίσκο των φιλοξενούμενων δεν είχε αποτελέσματα, η Ένωση ανέβασε ρυθμό μετά από αρκετή ώρα, πίεσε και τελικά «καθάρισε» την δουλειά με γκολ του Τσιγκρίνσκι στο 81’ ύστερα από κόρνερ του Λάζαρου. Μετά το 2-0 οι «βυσσινί» παραδόθηκαν και λίγο πριν την εκπνοή δέχτηκαν και τρίτο γκολ από τον Αλμέιδα (90+2’), που ήταν πολύ ζωηρός. 

Οι συνθέσεις

AEΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης (50’ Τσιγκρίνσκι), Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62’ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70’ Αλμέιδα) 

Στον πάγκο: Μπάρκας, Βινίσιους, Σιμόες, Αραούχο 

AEΛ (Σάκης Τσιώλης):Ξενοδόχοφ (57’ Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Γκουλουζάντε (46 Κόντορ), Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Ικάουνιεκς (74’ Ρέγες) 

Στον πάγκο: Γιοβάνοβιτς, Κουτσιανικούλης, Ναβάρο, Ευμορφίδης 

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης 

Με πληροφορίες από sport-fm.gr