Αρχή με το δεξί για τον Απόλλωνα Λάρισας που για τα μπαράζ ανόδου Γ’ Εθνικής κέρδισε με 2-1 τον ΑΟ Σελλάνων στο στάδιο Αλκαζάρ εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την έδρα του. Τα γκολ οι Κυριάκος (7′) και Κολοβός (88′) για τους γηπεδούχους με τον δεύτερο να αποτελεί και την… χρυσή αλλαγή του Μιχάλη Ζιώγα στο ματς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είχε ισοφαρίσει ο Λαρισαίος Τζιόλας (12′).

Αρκετά καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ο Απόλλωνα που έχασε τρομακτική ευκαιρία στο 49′ με το δοκάρι του Παλάσκα. Συνέχεια με τρία εκτός έδρας ματς για τον Απόλλωνα που κάνει την αρχή με τον Ηρακλή Βόλου, στη συνέχεια με τον Διαγόρα Σεβαστής και τελειώνει τα παιχνίδια μακριά από την έδρα του με τον σημερινό του αντίπαλο ΑΟ Σελλάνων στην Καρδίτσα!

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η φιλοξενούμενη ομάδα απειλώντας τον Απόλλωνα Λάρισας που ξεκίνησε μουδιασμένα το παιχνίδι. Παρόλα αυτά κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Απόλλων άνοιξε το σκορ με τον αρχηγό του.

Στο 7′ ο Τάσος Κυριάκος εκτέλεσε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου στη συνέχεια με την ομάδα του Χατζηλιάδη να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Με τον ίδιο τρόπο προήλθε και η ισοφάριση. Ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικό Τζιόλας στο 12′ εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και κατέληξε στη γωνιά του Μπρέλλα με το σκορ να διαμορφώνεται στο 1-1. 

Η ισοφάριση αφύπνισε τους γηπεδούχους που πλαγιοκόπησαν τους αντιπάλους τους με σκοπό να βρουν ελεύθερο συμπαίκτη εντός περιοχής. Στο 34′ ωραία οργανωμένη προσπάθεια από τους παίκτες του Απόλλωνα ο Κυριάκος βρήκε χώρο εντός περιοχής και δεξιά, σούταρε στη γωνία του Θεολόγη όμως ο τερματοφύλακας του ΑΟ Σελλάνων αντέδρασε σωστά αποκρούοντας την μπάλα ενώ στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα Λάρισας στο 39′ με τον Κουβελλάς να έχει χώρο μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως χρονοτρίβησε και οι αμυντικοί πρόλαβαν το σουτ στη συνέχεια της φάσης η μπάλα κατέληξε στον Σκούπρα που επίσης δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά την φάση.

Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 43′ όταν μετά από παλικαρίσια προσπάθεια ο Κουβελλάς μπήκε στην περιοχή κράτησε την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου, σέντραρε παράλληλα στον Σκούπρας όμως ο μέσος του Απόλλωνα σούταρε άουτ.

Το μόνο που κατάφεραν τα Σέλλανα ήταν 46′ να τρομοκρατήσουν για λίγο τους γηπεδούχους όταν ο Μανασής από πλάγια θέση μπήκε εντός περιοχής όμως η λόμπα που επιχείρησε πέρασε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Το β' ημίχρονο

Ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με δύο τεράστιες ευκαιρίες για τον Απόλλωνα και οι δύο από κόρνερ του Κυριάκου. Στο πρώτο, η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι με την προβολή του Σκούπρα να αποκρούεται από τον αμυντικό Περήφανο πάνω στη γραμμή της εστίας του Θεολόγη και η δεύτερη με τον Κουβελλά να παίρνει την πρώτη κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στον Παλάσκα, όμως ο επιθετικός των γηπεδούχων έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Αρκετή η ένταση του αγώνα με τους οπαδούς των δύο ομάδων να έχουν ολιγόλεπτη… διαμάχη στο 60′ ωστόσο επικράτησαν οι ψυχραιμότερη εξομαλύνοντας την κατάσταση.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ισορρόπησαν το ματς οι φιλοξενούμενοι κρατώντας παραπάνω την μπάλα στο κέντρο με τον Μιχάλη Ζιώγα βλέποντας αυτή την υπεροχή να βάζει τον Νάστα στο χώρο του κέντρου περνώντας φορ τον Χατζή, δίπλα στον Παλάσκα παρατάσοντας την ομάδα του με ένα καθαρό 4-4-2.

Καλή στιγμή στο 74′ και πάλι για τον Απόλλωνα με τον Σκούπρα να σεντράρει προς τον Χατζή αυτός με το κεφάλι προσπάθησε να βρει τον Παλάσκα που βρισκόταν στο ύψος του ημικυκλίου όμως οι αμυντικοί των Σελλάνων έδιωξαν σε κόρνερ.

Πολύ καλή στο 87′ για τον Απόλλωνα όταν από σέντρα του Σκούπρα ο Χατζής έκανε την επαφή στην καρδιά της άμυνας των αντιπάλων και προ του Παλάσκα έδιωξε ο Περήφανος.

Το γκολ της νίκης όμως ήρθε στη συνέχεια της φάσης στο 88′. Από κόρνερ του Νάστα, ο Κολοβός από το ύψος του πέναλτι στόπαρε με το στήθος και με άψογο τελείωμα έκανε το 2-1 χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα της Φιλιππούπολης.

Με δέκα παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι μιας και ο Αρχοντής είδε την δεύτερη κίτρινη του διαιτητή Φωτιάδη στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας (Μιχ. Ζιώγας): Μπρέλλας, Λιλολάρι (75′ Κολοβός), Γιαννακόπουλος, Κολιός, Φλώρος, Κουρδής, Χατζής, Κουβελλάς (67′ Νάστας), Σκούπρας, Κυριάκος(90′ + 5′ Γεωργούλης), Παλάσκας.

Α.Ο. Σελλάνων (Χρ. Χατζηλιάδης): Θεολόγης, Περήφανος, Φιλιππούλης, Κούρκουλας, Αρχοντής, Δανιήλ, Παπαδημητρίου (35′ λ.τ. Αετόπουλος), Τζιόλας, Κακαΐτσας (84′ Μάττας), Χαρβαλιάς (61′ Ρέψης), Μανασής,

Διαιτητής: Φωτιάδης (ΕΠΣ Καστοριάς). Βοηθοί: Κεντζιόπουλος (ΕΠΣ Καστοριάς), Τζιουβάρας (ΕΠΣ Κοζάνης).

larissasportnews.gr (Γιώργος Σιώχας)