Με σύνθημα «Συμμετέχω – Τρέχω – Προσφέρω» πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου ο 1ος Κραυξείδιος Αγώνας Δρόμου Κραννώνα σε μια διαδρομή 10 χλμ και μια διοργάνωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα του θα διατεθούν στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Λάρισας. Η συμμετοχή των αθλητών –τριων είναι στα 5 ευρώ.
Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας η πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λάρισας κα. Ράνια Σουλτούκη η οποία χαρακτήρισε τον αγώνα «τιμή και ευγνωμοσύνη». Τιμή γιατί ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην Αντικαρκινική Εταιρία και ευγνωμοσύνη γιατί τα έσοδα θα δοθούν για τις ανάγκες των καρκινοπαθών.
Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Γιώργου Λαδόπουλου, λόγω απουσίας του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου.
Ο κ. Λαδόπουλος στάθηκε στη σημασία που δίνει η περιφέρεια Θεσσαλίας στα θέματα του αθλητισμού και του πολιτισμού, τονίζοντας ότι «η Αρχαία Κραννώνα της Θεσσαλίας, πέρασε στον πάνθεον των Ολυμπιονικών ως πρώτος νικητής του αγωνίσματος του Κέλη αλλά και ως πρώτος Θεσσαλός νικητής ιππικού αγωνίσματος σε Ολυμπιακούς Αγώνς».
Από την πλευρά του ο κ. Νασιακόπουλος δήλωσε ότι πρόκειται για μια διοργάνωση ύψιστης σημασίας που δίνει τη δυνατότητα να βγει στην επιφάνεια η περιοχή του Κραννώνα. «Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Πελασγιώτιδας που άκμασε κατά τους αρχαϊκούς και κλασικούς χρόνους (6ος -40ς αι. π.χ.) ήταν η πόλη της Καραννώνος. Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους και συγχρόνως μας δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας».
Ακολούθησε ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστόλης Γούλας που τόνισε ότι οι συμμετοχές είναι πολλές και προέρχονται από όλη την Ελλάδα. Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα τρέξουν 11 χιλιόμετρα, 3χλμ όσοι επιθυμούν το περπάτημα και 1χλμ τα παιδιά. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στο Δημοτικό Σχολείο Κραννώνα(μέσω αρχαιολογικού χώρου Κραννώνα).
Τον αγώνα συνδιοργανώνουν η  Περιφέρεια Θεσσαλίας, η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ,  η Τοπική Κοινότητα Κραννώνα,  ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας και  Σύλλογος Γυναικών Κραννώνα.

ert.gr