Ένας νέος θεσμός της τοπικής αστυνομίας εγκαινιάστηκε χθες στη Λάρισα. Ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής του θεσμού της «ημέρας ακρόασης των πολιτών», που καθιερώθηκε με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου. 

Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «τετραμελής επιτροπή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας δέχθηκε ιδιώτες από όλη τη Θεσσαλία στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, υπό την άμεση εποπτεία του ΓΠΑΔΘ υποστράτηγου Ιωάννη Τόλια. 

Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν διά ζώσης διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, να ενημερωθούν για τις δράσεις της Αστυνομίας και να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις, που θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού. 

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ορισμένα από τα ζητήματα που τέθηκαν από τους πολίτες διευθετήθηκαν άμεσα, ενώ άλλα παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να εξεταστούν.

Oι ακροάσεις πολιτών πραγματοποιούνται την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα. Τα σχετικά αιτήματα υποβάλλονται από την 1η έως την 12η μέρα κάθε μηνα τηλεφωνικώς στο 2410683202 ή με mail στο gadpthessalias@astynomia.gr

Λ.Ε.