Η 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, είναι μία ημέρα πολύ σημαντική για τη μεγάλη οικογένεια του Make–A–Wish παγκοσμίως. Το 2021 από τις 230 ευχές που εκπληρώθηκαν, 137 ήταν τα όνειρα παιδιών με κάποια μορφή παιδικού καρκίνου.

Ο Αλέξανδρος έγινε ο ράπερ που πάντα ονειρευόταν παρά τη σπάνια μορφή σαρκώματος που τον ταλαιπωρούσε πολύ, η Ειρήνη έζησε το παραμύθι της στο μαγεμένο κάστρο ενώ βρισκόταν σε θεραπείες για νευροβλάστωμα, ο Νικόλας πήγε στην Κρήτη με την οικογένειά του για πρώτη φορά και αφού ολοκλήρωσε τις θεραπείες του για το λέμφωμα Non–Hodgkin, η Κωνσταντίνα κοιμήθηκε αγκαλιά με τους μονόκερους στο νέο της δωμάτιο κατά τη διάρκεια των θεραπειών για τη λευχαιμία που της εμφανίστηκε ξαφνικά, ενώ ο Βασίλης, απέκτησε το κινητό που πάντα ήθελε, με την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου νίκησε το νευροβλάστωμα που του αναστάτωσε τη ζωή.

Ευχές πολύτιμες για τη γιατρειά της απομόνωσης, του θυμού και της στέρησης ελπίδας.

Το Make a Wish προστάτευσε τις οικογένειες και τα παιδιά μας από τον ιό, χωρίς να τους στερήσει την εκπλήρωση των ευχών τους και την ελπίδα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των γιατρών του.

Στις 15 Φεβρουαρίου, γιορτάζεται το θάρρος, ο αγώνας και το μέλλον των παιδιών που παλεύουν και το Make a wish προσκαλεί όλους να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της υγείας και της ζωής τεσσάρων παιδιών, ενώ εκείνα παράλληλα θα μεταφέρουν το αισιόδοξο μήνυμα της επιβίωσης από τον καρκίνο.

Η Γεωργία, η Κατερίνα, ο Άγγελος και ο Γιάννης, έχουν ενηλικιωθεί, έχουν ακολουθήσει ιατρικά επαγγέλματα και έχουν παραμείνει εθελοντές μας. Ο καθένας τους έχει μία μοναδική ιστορία να μοιραστεί σχετικά με την επίδραση της ευχής στη ζωή του, και αυτό θα συμβεί μέσα από ένα μοναδικό live streaming στο Instagram του Make–A–Wish Ελλάδος στις 15 Φεβρουαρίου, στις 18:00.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο επιστημονικός σύμβουλος του οργανισμού, και Διευθυντής του Τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας του ΕΛΠΙΔΑ, Dr Βασίλειος Παπαδάκης. Από το live streaming δεν θα λείψουν και οι εθελοντικές εμπειρίες ανθρώπων που έχουν βιώσει την θεραπευτική δύναμη της εκπλήρωσης μίας ευχής.

Η εκπλήρωση της ευχής των παιδιών με σοβαρές ασθένειες δεν είναι ένα δώρο, ούτε κάτι πρόσκαιρο που προσφέρει μόνο χαρά. Είναι η ίαση της ψυχής των παιδιών μας. Η δική τους νέα αρχή η οποία γίνεται με τη συνέπεια και την αξιοπρέπεια που της αρμόζει.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στην χάραξη της νέας αρχής των παιδιών του Make a Wish μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το έργο με τον δικό τους τρόπο.

“Δώστε δύναμη στο έργο μας με μία δωρεά στο makeawish.gr ή διαδώστε τον σκοπό μας με την απόκτηση του Chris (συλλεκτικό αρκουδάκι) από το makeawish–eshop.gr. Φορέστε το ειδικό παπιγιόν, φωτογραφηθείτε μαζί του και διαδώστε την Παγκόσμια ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου”, προτείνει το Make a Wish στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας!