Τέσσερις υποψήφιοι ευρωβουλευτές ανακοινώθηκαν από τους Οικολόγους Πράσινους.
Πρόκειται για τους Θεοχάρη Αγγελίδη, δικηγόρο από την Πέλλα, Κώστα Καραγιώργη, οικονομολόγο από την Θεσσαλονίκη, Γιάννη Μάλλιο, δημοσιογράφο από την Καβάλα και Νίκο Πουτσιάκα, κοινωνιολόγο -εθνολόγο -χωροτάκτη από την Θεσσαλία.
Ο Νίκος Πουτσιάκας κατάγεται από το Καλοχώρι του Ν. Λάρισας. Είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Εθνολογίας του Πανεπιστημίου της Λυών (Γαλλία) και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στις Κοινωνικές επιστήμες και τη Χωροταξία.
Εργάζεται ως Ειδικός Επιστήμονας Κοινωνικών Επιστημών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μεταξύ άλλων υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Λάρισας. Συμμετείχε στην υλοποίηση προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της ΕΕΤΑΑ και έχει ασχοληθεί από θέσεις ευθύνης με το σχεδιασμό και την εφαρμογή κοινωνικών παρεμβάσεων για ευπαθείς, κυρίως, κοινωνικά ομάδες.
Είναι ενεργό μέλος σε συλλογικότητες, αιρετός στη διοίκηση επιστημονικών και συνδικαλιστικών συλλόγων, οργάνων και άλλων φορέων. Από το 2011 είναι μέλος του γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου».
Το 2014 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Οικολογική Θεσσαλία» με την οποία εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας με θητεία έως τον Φεβρουάριο 2019. Από τις αρχές του 2018 είναι μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Οικολόγων Πράσινων.
Διατηρεί στενή σχέση με τα ευρωπαϊκά δρώμενα, κυρίως, με το γαλλόφωνο περιβάλλον και με την ιδιότητα του Γάλλου πολίτη.