Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύεται ο 48χρονος πρόσφυγας, από το Καμερούν, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Η υπεύθυνη του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων “ESTIA” της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που υλοποιεί η ΑΝΚΑ, κ Χρυσαυγή Σέγγη, μιλώντας στο “θεσσαλικό Περισκόπιο” ανέφερε ότι ο 48χρονος με την επιστροφή του στην Καρδίτσα από την Αθήνα, όπου είχε πάει πριν τρεις εβδομάδες, μπήκε σε καραντίνα, καθώς και όσοι διέμεναν σε άλλα δυο σπίτια, με τους οποίους είχαν έρθει σε επαφή συγκάτοικοί του.

Σημείωσε ότι είναι πάγια τακτική, όσοι έρχονται από άλλες περιοχές να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 μέρες.

Όταν ο 48χρονος εμφάνισε συμπτώματα προσήλθε στο νοσοκομείο της Καρδίτσας με τα πόδια, προκειμένου να μην έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους και αργά χθες το βράδυ βάσει του δείγματος, βρέθηκε θετικός.

Στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο”, μίλησε και ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα, ανέφερε ότι δεν πρέπει να στοχοποιούνται άνθρωποι, ενώ έκανε γνωστό ότι θα γίνει απολύμανση της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο 48χρονος από ειδικό συνεργείο.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εντοπισμού όλων των επιβατών που ταξίδεψαν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καρδίτσας ,μαζί με τον 48χρονο, την Παρασκευή για να τεθούν προληπτικά σε καραντίνα.

ert.gr