Περίπου 35-40 άτομα εξυπηρετεί κάθε εβδομάδα το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Λάρισας, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τους φορείς και τους εθελοντές που στηρίζουν τη συγκεκριμένη Δομή. Στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Λάρισας έχουν ενεργή καρτέλα σχεδόν 1600 άτομα, τα οποία, ως επί το πλείστον προμηθεύονται φάρμακα, τα οποία δεν μπορούν να τα αγοράσουν.
Οπως επισημάνθηκε «το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Λάρισας προέκυψε σαν συλλογικό αυτοοργανωμένο εγχείρημα πριν έξι χρόνια, σαν ανάγκη αντίστασης στις τραγικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της υγείας. Όλα αυτά τα χρόνια της αδιάλειπτης παρουσίας μας στην πόλη, προτάξαμε την κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ ίσων και όχι τη φιλευσπλαχνία και την συμπόνια, παράλληλα με τον αγώνα για το καθολικό δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια ποιοτική υγεία. Σταθήκαμε και στεκόμαστε απέναντι στις πολιτικές που στερούν από την κοινωνική πλειοψηφία το δικαίωμα στην υγεία και τελικά στην ίδια τη ζωή, όποιος κι αν τις εφαρμόζει».

Στην εκδήλωση με θέμα «ΥΓΕΙΑ: κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους, που βρισκόμαστε μετά από 8 χρόνια μνημονιακών πολιτικών και 7 χρόνια αγώνων των κοινωνικών ιατρείων», μίλησαν οι κκ. Θ. Σδούκος, γιατρός, μέλος ΔΣ ΕΝΙΘ, μέλος ΚΙΑ Θεσ/νικης, με θέμα: «Οι εξελίξεις στην «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»: ριζοσπαστική τομή , επικοινωνιακή φούσκα η απλή «αριστερή» μνημονιακή διαχείριση ενός χρόνιου κοινωνικού αιτήματος» και Λ. Καραγεώργος, γιατρός, πρόεδρος ΕΙΝΚΥΛ, μέλος ΚΙΦ Λάρισας με θέμα: «Η διάλυση του δημόσιου υγειονομικού συστήματος: Παράπλευρη απώλεια ή κεντρικός στόχος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών; Πώς το αντιμετωπίζουμε;»
Στο χώρο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε και συλλογή φαρμάκων για την ενίσχυση του φαρμακείου του ΚΙΦΛ.

ert.gr