Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Λάρισας ανέκαθεν είχε ως θέση της ότι κακώς το 2013, ενοποιήθηκαν οι τέσσερις (4) περιοχές μετάθεσης του νομού μας σε μία (1).
"Αυτό αποδεικνύεται από τις διακηρύξεις μας, όλα αυτά τα χρόνια και από τη θέση των εκπροσώπων μας στα όργανα του Κλάδου. Υπερασπιζόμενοι πάντα πιστά τα συμφέροντα των συναδέλφων, δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα και παλεύουμε με κάθε νόμιμο μέσο για την αποτροπή τους, το δίκαιο και την ισονομία.
Θεωρούμε δικαίωση των θέσεών μας, την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για την αποκατάσταση της αδικίας που έγινε το 2013 και την επαναφορά των 4 περιοχών μετάθεσης που θα διεκδικήσει η ΟΛΜΕ.
Όσο για τα ερωτήματα που θέτουν οι ΣΥΝΕΚ, πιστεύουμε ότι είναι άνευ ουσίας και αντικειμένου, καθώς :
α. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι ευρισκόμενοι σήμερα στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας, θα επανέλθουν στη διάθεση των περιοχών που βρίσκονταν πριν την ενοποίηση (μήπως πρεσβεύει κανείς το αντίθετο;).
β. Οι ευρισκόμενοι στη διάθεση μιας περιοχής δεν έχουν κανένα πλεονέκτημα, σε σχέση με τους συναδέλφους που ζητάνε βελτίωση θέσης ή ήρθαν με μετάθεση στην περιοχή. Διεκδικούν επί ίσοις όροις τις νέες οργανικές θέσεις, με κριτήριο τα μόρια μετάθεσης του καθενός.
Το μοναδικό ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντηθεί από όλους, χωρίς υπεκφυγές, είναι το εξής: «Πρέπει ο νομός Λάρισας να αποτελεί μία (1) περιοχή μετάθεσης ή όχι;». Αφού δοθεί απάντηση σ΄ αυτό, θα βρεθούν λύσεις για όλα τα προβλήματα που δημιούργησε η εσφαλμένη, κατά την άποψή μας, απόφαση ενοποίησης των τεσσάρων (4) περιοχών μετάθεσης. Όταν υπάρχει βούληση, η λογική και το δίκαιο δίνουν πάντα λύσεις.
Επιπλέον τονίζουμε ότι αυτό το οποίο πρέπει άμεσα να διεκδικήσουμε και να εφαρμοστεί από φέτος, είναι η αύξηση από 20 σε 40 το ελάχιστο, του αριθμού των δηλώσεων προτίμησης του κάθε συναδέλφου που επιθυμεί νέα οργανική θέση".