Σε εφιάλτη για την Ευρώπη εξελίσσεται η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον, παρά τις αρχικές αισιόδοξες εκτιμήσεις για ελαφρά συμπτώματα. Η μία χώρα μετά την άλλη, επιβάλλουν μέτρα εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Στη χώρα μας οι αρχές προσπαθούν να καθυστερήσουν την εξάπλωση της Όμικρον, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο με παράλληλη αύξηση των εμβολιασμών.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε ότι όλα τα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι πλην αυτό του lockdown.

Η υπερμεταδοτικότητα της Όμικρον τρομάζει τους ειδικούς, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι το σύστημα υγείας στη χώρα μας έφτασε στα όριά του. To νέο πανδημικό κύμα θα χτυπήσει τη χώρα πιθανότατα μετά την εορταστική περίοδο.

Τρίτη δόση άμεσα και εκστρατεία να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι ζητούν οι ειδικοί, καθώς θα είναι η μόνη ασπίδα προστασίας έναντι της νέας παραλλαγής.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4345 νέα κρούσματα, 63 θανάτους και 684 διασωληνωμένους. 1466 οι μολύνσεις στην Αττική και 756 στην Θεσσαλονίκη. 17 κρούσματα της Όμικρον έχουν εντοπιστεί έως τώρα στη χώρα και εκατοντάδες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.

Διασωληνώθηκε 16χρονη με κορωνοϊό στη Λάρισα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένη μια 16χρονη που είναι θετική στον κορωνοϊό.

Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας της νεαρής κοπέλας που βρίσκεται σε νοσοκομείο της Λάρισας επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα οι γιατροί να θεωρήσουν αναγκαία τη διασωλήνωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 16χρονη φέρεται να έχει νοσήσει για δεύτερη φορά, καθώς και τον Οκτώβριο είχε βρεθεί θετική στον κοροναϊό.

megatv.com