Σε ερώτηση-παρέμβαση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή προχώρησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη σε σχέση με τις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται, για τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στο νομό Λάρισας, οι οποίες τελούν εν αναμονή έως τον Ιούλιο του 2022.

Στο κείμενο της ερώτησής της η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό, η πανδημία με τα συνεχιζόμενα lockdowns και τις συνεπακόλουθες προεκτάσεις αυτών, επέφερε δραματικές αλλαγές σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς της χώρας, με την κατάσταση ορισμένων εξ΄ αυτών να είναι πλέον οριακή.

Πολλές επιχειρήσεις και ποικίλοι κλάδοι απασχόλησης, υποχρεώθηκαν σε αναστολή εργασίας και αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστοί από ένα εξάμηνο έως και έναν ολόκληρο χρόνο.

‘’Θύματα’’ αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης, και οι Σχολές Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις υποψηφίων οδηγών, λόγω των καθυστερήσεων στις θεωρητικές εξετάσεις των σημάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη διαμαρτυρία του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών του ν. Λάρισας, υπάρχει τεράστια συσσώρευση αιτήσεων για την απόκτηση αδειών οδήγησης από τις 18/04/2021, ημερομηνία που η Κυβέρνηση αποφάσισε την επαναλειτουργία τους, προκειμένου να
εκκινήσουν οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, το Σωματείο Εκπαιδευτών Λάρισας, επαναφέρει στο φως της δημοσιότητας το μείζον θέμα των καθυστερήσεων στον προγραμματισμό των θεωρητικών εξετάσεων για τους υποψήφιους οδηγούς ερασιτεχνικών κατηγοριών, καθώς λόγω των περιοριστικών μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού, η χωρητικότητα των εξεταστικών χώρων αγγίζει την πληρότητα του 50% και ως εκ τούτου διενεργούνται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Αξίζει  επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών, ο υπολογιζόμενος χρόνος καθυστέρησης της θεωρητικής εξέτασης είναι τόσο μεγάλος, αφού με  τις τωρινές συνθήκες, οι υπάρχοντες ενδιαφερόμενοι απόκτησης διπλωμάτων, αναμένεται να εξεταστούν στα σήματα ως τον Ιούλιο του 2022(!). Παρότι, οι εκπαιδευτές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που πιέζονται ασφυκτικά, ωστόσο, η κατάσταση παραμένει επί της ουσίας στάσιμη».

Δεδομένου ότι η μη διενέργεια δια ζώσης θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης, συντελεί σε καθυστερήσεις και αναμονή μηνών για χιλιάδες νέους υποψήφιους οδηγούς, που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία απόκτησης άδειας οδήγησης, ρωτώ τον αρμόδιο Υπουργό με ποιον τρόπο
σκέφτεται να επιλύσει τα ανωτέρω σοβαρά ζητήματα, προκειμένου να διασφαλιστεί  απρόσκοπτα η διαδικασία απόκτησης διπλωμάτων οδήγησης στην περιοχή μας»