Την αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού της Θεσσαλίας αναδεικνύει με ερώτησή του ο Βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κώστας Μπαργιώτας.
Στην ερώτηση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: “ Η ιδεοληψία της κυβέρνησης είναι τέτοια που προτιμά να μην ολοκληρώνει μεγάλα έργα που θα έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος για την περιοχή, όπως για παράδειγμα της Μεσοχώρας, που χρειάζεται ελάχιστες παρεμβάσεις. Για την ακρίβεια, απομένει μόνον η υπογραφή της ΑΕΠΟ από τον κ. Σκουρλέτη. Είναι ακατανόητη η εμμονή του Υπουργού να μην υπογράφει την ΑΕΠΟ, παρότι έχει δεσμευθεί, ώστε να μπει το έργο στην τελική ευθεία, και ενώ η ΔΕΗ έχει εκφραστεί θετικά για την ολοκλήρωση του και το ΣτΕ το έχει ξεχωρίσει από την εκτροπή του Αχελώου.
Την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να αιτιολογήσουν την απροθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει τα έργα χαρακτηρίζοντάς τα «φαραωνικά» και τασσόμενοι υπέρ μικρών υδροηλεκτρικών φραγμάτων και παρεμβάσεων. Όμως, και αυτά τα έργα παραμένουν παγωμένα. Χαρακτηριστικό είναι το φράγμα του Αγιονερίου στην περιοχή της Ελασσόνας, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2000 και σταμάτησε εν μέσω δικαστικής διαμάχης και προβλημάτων στην χρηματοδότηση το 2006. Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη δαπανηθεί 10 εκατομμύρια ευρώ με αλλεπάλληλες αποτυχημένες εργολαβίες και προσπάθειες ένταξης σε Πλαίσια Στήριξης, από το Β’ ΚΠΣ όπου εντάχθηκε αρχικά, μέχρι το «Απόστολος Μπαλτατζής» και την προηγούμενη περίοδο του ΕΣΠΑ, όπου δεν κατάφερε τελικά να ενταχθεί. Το εν λόγω έργο θα μπορούσε να βοηθήσει στην άρδευση 25.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Ελασσόνας, εναλλακτικά δε στην ύδρευση της Λάρισας, η οποία αυτή τη στιγμή καλύπτει τις ανάγκες της σε νερό από γεωτρήσεις.
Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει ποιο είναι το σχέδιο της για το συγκεκριμένο έργο, αλλά και για άλλα που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο είτε σε επίπεδο φυσικού αντικειμένου είτε σε επίπεδο μελετών. Ειδικότερα για την περιοχή της Λάρισας υπάρχουν προμελέτες με θέσεις για 23 φράγματα και 4 πεδινούς ταμιευτήρες που θα πρέπει να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν, καθώς θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική. Το Ποτάμι ρωτά τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, για να συνεχιστεί το ημιτελές φράγμα στο Αγιονέρι Ελασσόνας και εάν σκοπεύει να προβεί σε τροποποίηση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτων (ΦΕΚ 2561 Β/2014), που προβλέπει μεταφορά 250 εκ. m3 νερού ετησίως από τον Αχελώο προς την λεκάνη απορροής του Πηνειού”.