Σε δήλωσή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαιων, κ. Ρένα Καραλαριώτου, για τον άδικο χαμό του 22χρονου φοιτητή, αναφέρει τα εξής: 

"Την περασμένη Κυριακή γίναμε μάρτυρες μιας ανείπωτης τραγωδίας, στην πόλη μας.

Ένα παιδί, μόλις 22 χρονών, έχασε τη ζωή του, μέσα σε μια στιγμή, εξαιτίας μιας εγκληματικής αμέλειας κι αδιαφορίας που άφησε μια επικίνδυνη κατασκευή να απειλεί κάθε διερχόμενο από το πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Οικονόμου Εξ’ Οικονόμων και Ασκληπιού.

Οι παρατηρήσεις, για το συγκεκριμένο οίκημα, είχαν γίνει. Οι προειδοποιήσεις για τη συγκεκριμένη περίφραξη είχαν, επίσης, γίνει. Ο Δήμος Λαρισαίων και η αρμόδια υπηρεσία, η Πολεοδομία είχαν στη διάθεσή τους άπλετο χρόνο -ακόμη και μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου- για να ελέγξουν όχι μία, αλλά πολλές φορές την κατάσταση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων της Λάρισας. Δεν το έπραξαν. Γιατί;

Οι αρμόδιες αρχές είχαν και έχουν στη διάθεσή τους όλα τα νομικά μέσα να παρέμβουν, ώστε να πάψουν τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια και κατασκευές να αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες. Δεν τα αξιοποίησαν. Γιατί;

Υπάρχουν πολλά "γιατί" που πρέπει  να απαντηθούν υπεύθυνα και ξεκάθαρα .

Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας για τον άδικο χαμό του Νίκου Μπιτσάκη ,τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Μπροστά σε μια τέτοια τραγωδία, δεν έχουν θέση δικαιολογίες και υπεκφυγές, από όποια πλευρά κι αν προέρχονται. Μόνη υπεύθυνη στάση είναι η ανάληψη ευθύνης".