Εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» η διευρυμένη Δημοτική Σύσκεψη του ΚΙΝΑΛ Λάρισας, παρουσία κεντρικού κλιμακίου με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλη Κεγκέρογλου με θέμα τις δημοτικές εκλογές.
Λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως δεν θα παρθούν αποφάσεις από τα κεντρικά, ενώ σχετικά με τη στήριξη προς το πρόσωπο του νυν δημάρχου κ. Απόστολου Καλογιάννη, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο και η στήριξη θα βγει μετά από συζητήσεις.
Αναλυτικά ανέφερε τα εξής:
«Το 2019 είναι η χρονιά των πολιτών. Είναι η χρονιά που θα έχουμε εκλογές στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στην Ευρώπη, αλλά και Εθνικές εκλογές. Το μόνο που δεν ξέρουμε ακόμα είναι το χρόνο των τελευταίων. Παρόλα αυτά έχουμε μπει σε μία προεκλογική περίοδο.
Το ΚΙΝΑΛ αυτή τη περίοδο συγκροτείται και τοποθετείται σε σχέση με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τοπική αυτοδιοίκηση. Αποφασίσαμε έγκαιρα για τους 13 υποψηφίους που θα στηρίξουμε στις Περιφέρειες της χώρας.
Έχουμε σήμερα προσθέσει και τις επιλογές για τους μεγάλους δήμους. Έχουμε ξεκινήσεις τις διαδικασίες στις μεγάλες πόλεις τη χώρας και εδώ στη Λάρισα θα γίνει η πρώτη φάση της διαβούλευσης των αποφάσεων και των εισηγήσεων μας.
Είναι ζητήματα που εντάσσονται στη γενικότερη αντίληψή μας για τη στήριξη τοπικών δυνάμεων. Δυνάμεις που μπορούν να πάνε τους δήμους μπροστά και να λύσουν προβλήματα.
Για το δήμο Λάρισας, όπως και για τους άλλους δήμους η διαβούλευση γίνεται σε κάθε τόπο και δεν υπάρχουν κεντρικές αποφάσεις, ούτε κεντρικές συνεργασίες με κόμματα. Υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις σε κάθε τόπο κι έτσι θα γίνει κι εδώ και στη Λάρισα».
Για το αν θα στηριχθεί ο Απόστολος Καλογιάννης: «Εμείς πιστοί στην παράδοση και στις δημοκρατικές διαδικασίες προχωρούμε με τη σύγκλιση των οργάνων προκειμένου να πάρουν αυτά τις αποφάσεις. Δεν υπάρχει πρόταση από τα κεντρικά, αλλά διαβούλευση που οδηγεί σε τοπικές αποφάσεις».

tinealarissa.gr