Ξεκινούν,  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  λόγω θεομηνίας, τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αποκατάσταση  υποδομών  που καταστράφηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανός στην ευρεία κοίτη του Ενιπέα ποταμού.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε δύο  συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 496.000 ευρώ για τα  έργα:

- Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 στην περιοχή του Δ.Δ. Κεραμιδίου εντός της ευρείας κοίτης του Ενιπέα Ποταμού και

- Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 στην περιοχή των Δ.Δ. Βασιλί, Ευιδρίου και Υπέρειας εντός της ευρείας κοίτης του Ενιπέα ποταμού

«Με ταχύτατες διαδικασίες προχωράμε στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το πέρασμα του Ιανού από τη Θεσσαλία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

«Είμαστε παρόντες με τις τεχνικές μας υπηρεσίες από την πρώτη στιγμή, επιχειρούμε  καθημερινά και δώσαμε προσβασιμότητα στο  99% των κατεστραμμένων δρόμων και γεφυρών.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος λόγω θεομηνίας  η διαδικασία συντήρησης αναχωμάτων, υδατορεμάτων και καθαρισμού ποταμών.

Μέχρι σήμερα ολοκληρώσαμε και έχουμε σε εξέλιξη  έργα αποκατάστασης, προϋπολογισμού άνω των  25 εκατ. ευρώ.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Υπουργείο Υποδομών για να μπορέσουμε να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί και να ολοκληρώσουμε γρήγορα τα έργα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.