Χοιρινό και πουλερικά θα μπουν στα περισσότερα σπίτια για το γιορτινό τραπέζι στην περιοχή της Θεσσαλίας και όχι μόνο.
Στη Λάρισα, παραδοσιακά, η τηγανιά, η κοτόσουπα και η γεμιστή κότα δε λείπουν σχεδόν ποτέ, ενώ το αρνάκι επίσης προτιμάται.
Οι τιμές στα κρεατικά είναι λίγο υψηλότερες από πέρυσι, κυρίως στα αμνοερίφια και το μοσχάρι.
Στα σφαγεία οι παραγωγοί πληρώνονται 6-7 ευρώ/κιλό για το αρνί, 8,50 για το κατσίκι -τιμές ρεκόρ.
Έτσι στα συνοικιακά κρεοπωλεία στη Λάρισα πωλούνται:
Αρνί 11,50-12 ευρώ/κιλό
Κατσίκι 13 ευρώ
Χοιρινό 5,40-7 ευρώ/κιλό
Πουλερικά ελ. βοσκής 4,90-6 ευρώ/κιλό
Κοτόπουλο 2,90-3,50 ευρώ/κιλό
Γαλοπούλα στα 8,90,(8,50 πέρυσι)
Μοσχάρι 9-11 ευρώ/κιλό
Στα σφαγεία της Λάρισας στη Γυρτώνη, αλλά και του Τυρνάβου, η δουλειά είναι στο αποκορύφωμά της, με μεγάλες ποσότητες ντόπιων αμνοεριφίων να προορίζονται για εξαγωγές σε Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία.
Οι κτηνίατροι της Περιφέρειας βρίσκονται επί ποδός, τόσο στα σφαγεία όσο και στα κρεοπωλεία.
Με δώρο ακόμη και αυτοκίνητο, η συντεχνία κρεοπωλών Λάρισας παρακινεί τους καταναλωτές να τους προτιμήσουν.