Μια ξεχωριστή εκδήλωση πανελλήνιας εμβέλειας συνδιοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το παράρτημα Λάρισας της ΕΜΕ το Σάββατο 19 Μαΐου στις 18.30 στο Αμφιθέατρο "Ιπποκράτης" της Ιατρικής Σχολής στο Μεζούρλο.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η ΕΜΕ σε όλη τη χώρα με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως "Έτους Μαθηματικών".
Υπενθυμίζεται ότι τη φετινή χρονιά η ΕΜΕ συμπληρώνει 100 χρόνια γόνιμης και εποικοδομητικής δράσης στην υπηρεσία της ανάδειξης του μαθηματικού πνεύματος και της  κριτικής σκέψης. Ένας αιώνας που ανέδειξε τη σημαντική και πολυδιάστατη προσφορά του επιστημονικού σωματείου στην εκπαίδευση και στην κοινωνία.
Η εκδήλωση της 19ης Μαΐου που τέθηκε υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής έχει τίτλο: "Μαθηματικά και Επιστήμες Υγείας".
Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη και ο σημαντικός ρόλος των Μαθηματικών στην Ιατρική αλλά και σε άλλες επιστήμες υγείας . Η διοίκηση της ΕΜΕ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την Ιατρική Σχολή και τους διακεκριμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές που συμμετέχουν και υποστηρίζουν την εκδήλωση.
Υπενθυμίζει επίσης ότι θα υπάρξουν και άλλες ανάλογου περιεχομένου ημερίδες και συνεργασίες με θεματολογία την Οικονομία, την Τεχνολογία, τη Μουσική και άλλους τομείς στους οποίους τα Μαθηματικά βρίσκουν χρήσιμες εφαρμογές.
Κεντρικός ομιλητής στις 19 Μαΐου θα είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Βασιλείας Λουδοβίκος Κάππος , ένας επιστήμονας παγκοσμίου κύρους , ο οποίος εκτός των άλλων είναι γιός του αείμνηστου Δημητρίου Κάππου, κορυφαίου πανεπιστημιακού δασκάλου των Μαθηματικών που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα μαθηματικά δρώμενα της χώρας.
Στο έργο του Δ. Κάππου θα αναφερθεί προλογίζοντας τον εκλεκτό προσκεκλημένο ο καθηγητής του ΕΜΠ και πρόεδρος της ΕΜΕ κ. Αργύρης Φελλούρης.
Μετά την ομιλία του κ. Λ. Κάππου θα ακολουθήσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στρογγυλό τραπέζι με θέμα : "Είναι τα Μαθηματικά απαραίτητα στις Επιστήμες Υγείας;"
Στο τραπέζι αυτό συμμετέχουν οι:
Φίλιππος Τρυποσκιάδης, καθηγητής Καρδιολογίας Παν. Θεσσαλίας
Γιάννης Στεφανίδης, καθηγητής Νεφρολογίας Παν. Θεσσαλίας
Απόστολος Κομνός, Διευθυντής ΜΕΘ-ΜΑΦ και Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Λάρισας
Γιάννης Τυρλής , Γενικός Γραμματέας ΕΜΕ
Κώστας Καραμπάτσας, συντονιστής διεθνών σχέσεων ΕΜΕ, πρ. διοικητής των νοσοκομείων Λάρισας και Βόλου