Με ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις 9:30 το πρωί ο 8ος Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας δρόμου στη Λάρισα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1000 για τα 10 χλμ, ενώ 400 παιδιά θα πάρουν μέρος στον αγώνα 1000 μέτρων. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο και η μεγάλη διαδρομή συνδέει τα ιστορικά μνημεία με τον ποταμό Πηνειό. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυτά έγιναν γνωστό σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας:
Κώστας Αγοραστός - Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Άλλη μια μεγάλη διοργάνωση στη Θεσσαλία στην πόλη της Λάρισας από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων και τους ανθρώπους της πόλης. 2000 αθλητές κάθε ηλικίας, θα συμμετάσχουν σ’ αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα, ο οποίος αναδεικνύει τα μνημεία και τις ομορφιές της πόλης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς, τη Stoiximan, την Exalco, την ολυμπιονίκη μας Φανή Χαλκιά που μας έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές στον αθλητισμό, τους εθελοντές τους διασώστες που είναι οι αφανείς ήρωες του αγώνα και όλους όσους βοηθούν να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση. Εμείς πιστέψαμε από την αρχή σ’ αυτή τη διοργάνωση και χαιρόμαστε που κάθε χρόνο μεγαλώνει».
Γιώργος Κωσταρόπουλος – Εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων: «Ο Δήμος μας στηρίζει τον αγώνα αυτό γιατί θεωρεί ότι είναι ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη. Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων, τους οποίους στηρίζουμε, είναι πολύ σημαντική και ο αριθμός των συμμετοχών δείχνει πόσο σημαντικός αγώνας είναι. Αναδεικνύει την πόλη, το δρομικό κίνημα και οι πολίτες το αγκαλιάζουν. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση».
Γούλας Απόστολος -  Πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας: «Για 8η χρονιά διοργανώνουμε τον Ιπποκράτειο αγώνα δρόμου στην πόλη. Ένας αγώνας ο οποίος έχει γίνει θεσμός. Φέτος εντάσσουμε στον αγώνα το Ιπποκρατικό ρητό «Κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν», περνώντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τις προσπάθειές μας, τον Δήμο Λαρισαίων, τη Φανή Χαλκιά, τη Stoiximan, την Exalco και την οικογένεια Καντώνια η οποία είναι δίπλα στον αθλητισμό, τους εθελοντές οι οποίοι θυσιάζουν τον προσωπικό τους χρόνο και σας καλούμε όλους την Κυριακή να συμμετάσχετε ή να παρακολουθήσετε ως θεατές».
Φανή Χαλκιά – Ολυμπιονίκης: «Είναι μεγάλη η χαρά να συμμετέχω σε μια διοργάνωση στην πόλη μου και θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων, τον Δήμο Λαρισαίων και φυσικά την Περιφέρεια και τον Κώστα Αγοραστό, που αποτελεί σπάνια περίπτωση ανθρώπου με τον οποίο λεμέ κάτι και αυτό γίνεται πράξη. Εύχομαι να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη και θα ήθελα ως Λαρισαία πολίτης να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό. Να ευχαριστήσω την Stoiximan και την Exalco, γιατί χρειάζεται στήριξη ο αθλητισμός. Καλώ όλους τους Λαρισαίους να έρθουν να τρέξουν ή απλά να περπατήσουν καθώς 3 χιλιόμετρα είναι μια βατή διαδρομή».
Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγου Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπερασποστάσεων κ. Νίκος Γούλας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων κ.κ Κώστας Γκέτσιος και Γιάννης Γκισάκης, όπως και μέλη του Ερυθρού Σταυρού και της Ομάδας Διάσωσης.
Πρόγραμμα
Η εκκίνηση του παιδικού/εφηβικού είναι στις 09:00 στο άγαλμα του Ιπποκράτη και τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο. Τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται εκεί τουλάχιστον μισή ώρα πριν την εκκίνηση.
Η εκκίνηση του αγώνα των 10 χλμ καθώς και ο τερματισμός είναι στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Η ώρα εκκίνησης είναι 09:30. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης το αργότερο στις 08:30.
Η εκκίνηση του Fun Run 3χλμ καθώς και ο τερματισμός είναι στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Η ώρα εκκίνησης είναι 09:35. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης στις 08:30.