Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα, μια παρουσίαση αφιερωμένη στον Αμερικανό φωτογράφο του πρακτορείου Magnum, Bruce Gilden.
O Bruce Gilden, γεννήθηκε το 1946 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και θεωρείται εμβληματική μορφή στο χώρο της φωτογραφίας δρόμου και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους της. Μέλος του πρακτορείου Magnum από το 1998, χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο στυλ στον τρόπο που προσεγγίζει και φωτογραφίζει τα θεματά του.
Έχει δηλώσει ότι «Είναι γνωστό ότι τραβάω φωτογραφίες από πολύ κοντινή απόσταση και όσο περισσότερο γεράζω, τόσο πιο κοντά πλησιάζω».
Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί εκτεταμένα και έργα του ανήκουν σε μεγάλα μουσεία και διεθνείς συλλογές όπως το Metropolitan Museum of Photography στο Τόκυο, το Museum of Modern Art στη Νέα Υόρκη, το Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, το Musée de l Elysée στη Λωζάνη κ.ά.
Ιδιαίτερη θέση στο φωτογραφικό του έργο καταλαμβάνει η αποτύπωση ανθρώπων στoυς δρόμους όπως της Νέας Υορκης, η οποία αποτελεί γι' αυτόν το αγαπημένο του θέμα. Η θεματολογία των εργασιών του εκτείνεται και στην αποτύπωση της ζωής πέρα από τα όρια της καθωσπρέπει κοινωνίας φωτογραφίζοντας ανθρώπους του περιθωρίου, άστεγους, πόρνες και μέλη συμμοριών.
Την παρουσίαση επιμελείται ο Ανδρέας Κατσάκος
Είσοδος ελεύθερη