Με επιτυχία άνοιξε η αυλαία της φετινής διοργάνωσης RUN GREECE με πρώτο σταθμό τη Λάρισα. Οι αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ και παιδιών RUN GREECE –Λάρισα που διοργανώνει  ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση της πόλης και την υποστήριξη της WIND, διεξήχθησαν την Κυριακή 27 Μαρτίου με τις συμμετοχές να ξεπερνούν συνολικά  τις 4.400.

Η διοργάνωση για άλλη μια χρονιά έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης τόσο από όλους τους θεσμικούς, αθλητικούς και εθελοντικούς φορείς της περιοχής αλλά κυρίως από τους  δρομείς κάθε ηλικίας, έμπειρους αθλητές, ερασιτέχνες και μικρά παιδιά που πλημμύρισαν τη θεσσαλική πρωτεύουσα και ταυτόχρονα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της WIND στηρίζοντας με τη συμμετοχή τους την ενίσχυση  του έργου του Συλλόγου Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου Λάρισας που εκπροσωπεί τα 250 περίπου άτομα με Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία).

Την επιταγή με το ποσό των 2.000€ που συγκεντρώθηκε παρέλαβε η Παναγιώτα Πανταζή Αντιπρόεδρος Συλλόγου, η οποία δήλωσε: «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των μελών του Συλλόγου στη WIND για την τιμή που μας έκανε να ενισχύσει φέτος οικονομικά το σύλλογο μας και θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες που έτρεξαν σήμερα για μας».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ημέρα ξεκίνησε με τον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων όπου συμμετείχαν περίπου 600 δρομείς με νικητή στους άντρες τον Γιώργος Μίνο με 32΄.45'', ακολουθούμενος από τον Ανέστη Παπούλια με 34'.13'' και τον Γιώργο Χατζιγιάννη, ο οποίος πέτυχε 35'.25''. Στην αντίστοιχη απόσταση των γυναικών, νικήτρια αναδείχθηκε η Βίκυ Καραγεωργάκη με 39'.40''. Ακολούθησαν η Βασιλική Κωνσταντοπούλου με 40'.19'' και η Χάιδω Καραπτσιά με 42'.19''. Λίγο αργότερα ακολούθησε ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων που έκλεψε την παράσταση με τη μαζική συμμετοχή περισσότερων από 2.000 ατόμων. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κώστας Δουίκας με 15'.37''. Δεύτερος ήρθε ο Χρήστος Παπούλιας με 15'.40'' και τρίτος ο Χρήστος Παλούκης με 17'.04''. Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχθηκε η Άρτεμις Μόκα με χρόνο 20'.36''. Ακολούθησαν η Γεωργία Κωνσταντοπούλου με 20'.37'' και η Ματούλα Γεωργοπούλου με 21'.20''.

Η μεγάλη αθλητική γιορτή ολοκληρώθηκε με τους αγώνες παιδιών. Τα αθλητικά τους παπούτσια φόρεσαν και σημαντικά πρόσωπα της θεσσαλικής κοινωνίας ς που έχουν διανύσει τη δική τους πετυχημένη διαδρομή στο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.

Όλους τους δρομείς υποδέχθηκαν χιλιάδες κάτοικοι της Λάρισας  που έκαναν κερκίδες τα πεζοδρόμια και τις πλατείες της πόλης για να χειροκροτήσουν την προσπάθειά των συμμετεχόντων. 

Η Λάρισα ήταν ο πρώτος σταθμός της φετινής διοργάνωσης από τις 6 πόλεις που διεξάγεται το πρόγραμμα. Η γιορτή του  RUN GREECE έχει επόμενη στάση το Ηράκλειο της Κρήτης στις 17 Απριλίου όπου χιλιάδες δρομείς θα έχουν και εκεί την ευκαιρία να αποκτήσουν την εμπειρία αγώνων δρόμου μαζικής συμμετοχής σε συνδυασμό με την κοινωνική προσφορά.