Tο Umami Festival Thessaly ’19 επιστρέφει στο διετές ραντεβού του στην Λάρισα στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2019.
Οινόφιλο κοινό, λάτρεις της εστίασης και επαγγελματίες του χώρου θα έχουν για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους πίσω από τα προϊόντα, στο πιο γευστικό διήμερο.
Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό αλλά και τους επαγγελματίες διοργάνωση, έχει premium χαρακτήρα και σκοπό να επεκτείνει και να προβάλλει τον επώνυμο ελληνικό οίνο και τα ιδιαίτερα προϊόντα εστίασης, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.
Στόχος είναι να έρθει σε επαφή το κοινό που θέλει να γνωρίσει το κορυφαίο ελληνικό κρασί, ιδιαίτερα προϊόντα γαστρονομίας, μοναδικά γαστρονομικά γεύματα, γευστικά σεμινάρια αλλά και δημιουργίες κορυφαίων σεφ.
Όσο για τους επαγγελματίες του οίνου και της εστίασης, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για νέες εμπορικές συνεργασίες με τους παραγωγούς αλλά και τα δίκτυα διανομής αυτών, σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία της χώρας.
Το Umami Festival είναι η μεγαλύτερη ως τώρα διοργάνωση της TU events. Πρόκειται για το πρώτο premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας, το οποίο προβάλλει τον ελληνικό οίνο και τους σημαντικούς Έλληνες οινοπαραγωγούς ταυτόχρονα με τα ιδιαίτερα προϊόντα και παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα διεξαχούν ιδιαίτερα Masterclasses και Tasting sessions από ειδικούς του οίνου και της γαστρονομίας.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν τα Meat & Fire project με την Μυρσίνη Λαμπράκη, με κρέας και από των φυλών προβάτων Καλαρρύτικο και Κονάκι Φασούλα, Tasting Session με τη Μυρσίνη Λαμπράκη και Masterclass ελληνικών & διεθνών οίνων: Γευσιγνωσία & Παράλληλο στυλ με τον sommelier Γίωργο Λούκα
Ταυτόχρονα, το Umami Festival συνεργάζεται με επιλεγμένα σημεία εστίασης, wine bars, κάβες και εστιατόρια, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο γιορτής οίνου και γεύσεων, με wine parties, γαστρονομικά δείπνα, ειδικές γευστικές παρουσιάσεις και άλλα πρωτότυπα events, σε όλη την περιοχή.
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου
20.30 : “Δείπνο των Παραγωγών” (Μόνο για εκθέτες & συνεργάτες)
Σάββατο 16 Νοεμβρίου
13.00 – 21.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
13.00 – 21.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
18.30 – 20.00 : Tasting session κρεάτων & οίνου με τη Μυρσίνη Λαμπράκη
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης
21:30 – 23:30 : Apprime Rooftop: Γαστρονομικό Δείπνο
Κυριακή 17 Νοεμβρίου
12.30 – 20.30 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
12.30 – 20.30 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
15:30 – 15:30 : Βόσπορος: Γαστρονομικό δείπνο Wine Dry aged meat & Monolith
18.00 – 19.30: Masterclass ελληνικών & διεθνών οίνων: Γευσιγνωσία & Παράλληλο στυλ (sommelier Γιώργος Λούκας)
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης
Είσοδος από 8 ευρώ
agronews.gr