Αντιπροσωπεία του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο: «Ηράκλειο… Η πόλη που μαθαίνει», Συνέργειες για την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στις 2 και 3 Μαρτίου 2019. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακοίνωση της βράβευσης της πόλης του Ηρακλείου με το βραβείο «Unesco Learning City Award 2019» που ακολουθεί την αντίστοιχη βράβευση της Λάρισας στο Κόρκ της Ιρλανδίας το 2017.
Την πόλη μας εκπροσώπησαν ο κ. Κυριτσάκας Ευάγγελος, Μέλος Δ.Σ. της ΔΗΚΕΛ και σύμβουλος 4ης Κοινότητας Λάρισας, η κ. Μπαξεβάνου Σταυρούλα, Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δ. Λαρισαίων και η κ. Τσιούγκου Κλεονίκη, στέλεχος του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.
Ο κος Κυριτσάκας και η κα Μπαξεβάνου αναφέρθηκαν στο επιτυχημένο παράδειγμα της Λάρισας – «Πόλη που Μαθαίνει» και τις δράσεις για την προώθηση της δια βίου μάθησης με έμφαση στο Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δ. Λαρισαίων και τη δικτύωση Δήμου, φορέων και οργανισμών προς όφελος όλων των πολιτών κυρίως όσων αντιμετωπίζουν εμπόδια στην πρόσβασή τους στη γνώση. Υπογραμμίστηκε επίσης η δυνατότητα των Δήμων να προωθούν μια κουλτούρα μάθησης, ήδη από την παιδική ηλικία, εντάσσοντας στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων των παιδικών σταθμών δράσεις που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη γνώση.
Στο συνέδριο συμμετείχε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Μαρία Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, ο κος Παγκράτης Κωνσταντίνος, Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων της UNESCO ((Αμβούργο, Γερμανία). Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων του Ηρακλείου, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων και εκπρόσωποι πόλεων του Δικτύου.