Με ευρύτατη συμμετοχή του κόσμου, και των συλλόγων από όλη την Ελλάδα, με παλμό αλλά και σε κλίμα ήρεμο, χωρίς ακρότητες και κραυγές, πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:30 στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα η μεγάλη συγκέντρωση – διαμαρτυρία που οργάνωσε η Ομοσπονδίας Πολυτέκνων με τρία τέκνα (ΟΠΟΤΤΕ), για τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η περικοπή των επιδομάτων στην τρίτεκνη οικογένεια και όχι μόνον.
Οπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του συλλόγου Τρίτεκνων Νομού Λάρισας με αξιοπρέπεια, αλλά και σθεναρότητα, πολίτες από όλες τις γωνιές της Ελλάδος (Αττική, Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Κρήτη, Κοζάνη, Αχαΐα, Χαλκιδική κ.λπ.) ένωσαν τις φωνές τους με κεντρικό σύνθημα «Εξομοίωση και όχι εξαθλίωση-STOP στα ψέματα» και απαίτησαν από την κυβέρνηση να σκύψει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάνω στα αδιέξοδα που προκαλούν στην τρίτεκνη οικογένεια, οι συνεχόμενες περικοπές επιδομάτων, μισθών, φόρων κ.λπ., αλλά και η αθέτηση των υποσχέσεών της για λήψη μέτρων οικονομικής ανακούφισης των αδικημένων οικογενειών και εξομοίωση με τους πολύτεκνους.
Ο σύλλογος Τρίτεκνων Νομού Λάρισας συμμετείχε στη διαμαρτυρία αυτή όπου αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και κατόπιν ώρα 12:30 κατευθυνθήκαμε προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραδώσουμε ψήφισμα και να αιτηθούμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι πληροφορηθήκαμε πως ο Πρωθυπουργός απουσιάζει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Όταν φτάσαμε αντικρίσαμε δυνάμεις της αστυνομίας είχαν κλείσει με κλούβες τον δρόμο όπου και παραμείναμε φωνάζοντας συνθήματα έως ότου επιστρέψει η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας από την συνάντηση που είχε με τον κ. Ηλία Γεωργαντά, διευθυντή του γραφείου του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά μας, με πρώτο την εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους.
Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύτηκε να απαντήσει εντός δέκα ημερών για το εάν ο πρωθυπουργός θα μας δεχθεί στο γραφείο του.
Τα αιτήματα που δόθηκαν μεταξύ άλλων ήταν:
Η κυβέρνηση, παρότι αναγνώρισε πρόσφατα ότι οι ρυθμίσεις στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης μας αδικούν, υποσχόμενη διορθωτικές κινήσεις, δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα. Μάλιστα, η Διακομματική Επιτροπή για το Δημογραφικό δεν έχει ακόμα συντάξει το πόρισμά της, δύο μήνες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που επέφερε αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα και τη δέσμευση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, ότι θα αντιμετωπιστούν οι όποιες αδικίες με αντισταθμιστικά μέτρα.
Επίσης αιτήθηκαν, η ψήφιση μέτρων στήριξης νέων ζευγαριών και της μητρότητας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, το οποίο συνδέεται με την έξαρση της υπογεννητικότητας, καθώς την εξαετία 2011-2017 σημειώθηκε η υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων κατά περίπου 150.000.
Ευνοϊκές ρυθμίσεις όσον αφορά προσλήψεις (ΑΣΕΠ κ.λπ.) και στα μεταφορικά μέσα,
Σίτιση και στέγαση (και όχι μετεγγραφές) των φοιτητών.