Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ), θα καθίσει την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ένας Αλβανός που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση, με κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινης ζωής και φθορά ξένης περιουσίας.

Το δικαστήριο έχει προσδιοριστεί για τη Δευτέρα μετά από δύο αναβολές και κατηγορούμενος είναι 36χρονος Αλβανός, ο οποίος στις 26 Μαΐου 2018 έβαλε φωτιά σε επτά στρώματα των κρατητηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, διότι καθυστερούσε η απέλασή του στη γειτονική χώρα.

Αποτέλεσμα της φωτιάς ήταν να κινδυνέψουν με ασφυξία από τον πυκνό καπνό 23 κρατούμενοι, που άμεσα μεταφέρθηκαν στο χώρο προαυλισμού, η φωτιά είχε σβήσει, καταστρέφοντας τα στρώματα και μαυρίζοντας τους τοίχους, ενώ είχε διαταχθεί εσωτερική έρευνα, για να εξακριβωθεί, πώς βρέθηκαν στα χέρια του κρατούμενου σπίρτα ή αναπτήρας.

Ο 36χρονος αλλοδαπός κρατούνταν από τις 17 Μαΐου και είχε αποφασιστεί η δικαστική απέλαση στην πατρίδα του. Φαίνεται, όμως, ότι… βιαζόταν γιατί, μόλις ενημερώθηκε το πρωί της Κυριακής, ότι η προγραμματισμένη μεταγωγή του θα γινόταν τη Δευτέρα, εκνευρίστηκε και μάζεψε στο δάπεδο τα στρώματα των συγκρατουμένων του βάζοντάς τους φωτιά.

Το σύστημα πυρόσβεσης λειτούργησε άμεσα και τα κελιά εκκενώθηκαν από τους αστυνομικούς που έβγαλαν τους κρατούμενους στον χώρο προαυλισμού, έφτασαν και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά σβήστηκε γρήγορα, χωρίς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές, παρά μόνο στα στρώματα και τους τοίχους που μαύρισαν.

e-thessalia.gr