«Στα παράλια του νομού μας υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για τουριστική ανάπτυξη. Στην περιοχή αυτή που η φύση έχει δωρίσει απλόχερα τα κάλλη της, η υιοθέτηση της σωστής στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη θα παρέχει μεγάλα οφέλη σε όλους.
Πρέπει, λοιπόν, με τη σωστή ιεράρχηση των θεμάτων που χρήζουν διευθέτησης και τις σωστές υποδομές, να δώσουμε τα εργαλεία σε όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή να αναδείξουν την προοπτική της. Οι καταστάσεις που ζουν οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι με το “ξεχαρβάλωμα” των υποδομών όταν εμφανίζονται έντονα καιρικά φαινόμενα, επιβεβαιώνει ότι αν δεν υπάρξει σωστός σχεδιασμός και άρτια υλοποίηση είναι σαν να χτίζουμε παλάτια στην άμμο».
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας.
Από την πλευρά του Συλλόγου, τονίστηκε ότι η υφιστάμενη κατάσταση στο σχεδιασμό των υποδομών είναι ελλιπής και ότι η ιεράρχηση των αναγκών για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, που πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα, δεν είναι η ενδεδειγμένη και τα πρόσφατα γεγονότα με τις ζημιές το αποδεικνύουν.
Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσαν υπόμνημα όπου αναφέρουν τις προτάσεις τους για την τουριστική ανάπτυξη των παραλίων του Νομού. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι αποτελεί πάγιο αίτημα κατοίκων και επιχειρήσεων η ολοκλήρωση του ΣΧΟΟΑΠ για τους παραλιακούς οικισμούς του νομού, καθότι αυτό θα διευκολύνει την λειτουργικότητα των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα επιτρέψει την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων.
Επιπλέον, προτείνουν την αλλαγή της χρήσης της γης σε ένα μικτό σχήμα «αγροτικού και τουριστικού προσανατολισμού», που θα επιτρέψει μεγαλύτερες επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές και προτρέπουν στη βελτίωση του παραλιακού οδικού δικτύου, στη δημιουργία μικρότερων υποδομών, όπως πχ δημοτικού πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και στην αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας στη Σωτηρίτσα. Επιπροσθέτως, τονίζουν ότι οι λιμενικές υποδομές στο Στόμιο και στον Αγιόκαμπο είναι χαρακτηρισμένες ως «αλιευτικά καταφύγια» και ότι πρέπει να εξελιχθούν και να χαρακτηριστούν λιμάνια, με χρήση και ως μαρίνες, ώστε να αναπτυχθεί και θαλάσσιος τουρισμός αναψυχής.
Τέλος, επιθυμούν την συντόμευση της διαδικασίας για την πιστοποίηση των πηγών στο Κόκκινο Νερό, και επισημαίνουν την ανάγκη για καλύτερη πρόσβαση με τη δημιουργία κόμβου στον Πυργετό με είσοδο και έξοδο προς τα παράλια, καθώς και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου του κτήματος στο Πολυδένδρι, που με την κατάλληλη οργάνωση μπορεί να καταστεί πόλος έλξης επισκεπτών όλο το χρόνο.
Ο κ. Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση ανέφερε πως πρέπει να γίνουν τα σωστά βήματα για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου και την τουριστική αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης του Νομού και πως με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα αναδείξει τα προβλήματα που είναι σε προτεραιότητα, προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον της κεντρικής Κυβέρνησης.
Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους των Καταστηματαρχών ήταν ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Χασιώτης, ο αντιπρόεδρος κ. Αλέξανδρος Μαραμής και η γραμματέας κ. Χριστίνα Καραφυλλίδου.