«Θέλω εξ αρχής να δηλώσω ότι, διαβάζοντας το βιβλίο τουΝίκου Στέφουαισθάνομαιπραγματικά υπερήφανος που υπηρετώ ως βουλευτής την Νέα Δημοκρατία.Μέσαστις σελίδες του συναρπαστικού πονήματος του φίλου δημοσιογράφου, καθίσταται εμφανές το βασικό διαχρονικό στοιχείο της παράταξής μας. Εννοώ το βαθύτατα εμπεδωμένο πατριωτικό της DNA. Αυτό που την κάνει να διαφέρει απ’ αυτούς που ως κύμβαλα αλαλάζοντα πωλούν υπερπατριωτισμό για να στήσουν πολιτικές καριέρες».
Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παρουσιάζοντας στο κατάμεστο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας το βιβλίο του δημοσιογράφου κ. Νίκου Στέφου«Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι...».
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι το «Βουκουρέστι του 2008 δεν ήταν μια αποκοτιά της στιγμής πουτόλμησε ένας πρωθυπουργός ενάντια σε θεούς και δαίμονες. Ήταν το βαρύ αίσθημα ευθύνης και χρέους που ένοιωθε ο Κώστας Καραμανλής στις πλάτες του, όχι μόνον για το σήμερα και το αύριο, αλλά και για το χθες. Αυτό που περιέγραφε στους συνεργάτες του ως τα φαντάσματα των ηρώων προγόνων μας. Που δεν επέτρεπαν το λάθος,τη δειλία,την υποχώρηση από τα ιστορικά μας δίκαια για την Μακεδονία. Ακόμη και εάνη απόφαση αυτή,θα κατέληγε σε ένα τίμημα σκληρό,τόσο για τον ίδιο,όσο και για τη χώρα-κάτι που το γνώριζε ακόμη και τη στιγμή του θριάμβου».
Μετά το βέτο τα δήθεν σκάνδαλα...
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους παραβρισκόμενους να αναρωτηθούν «τι συνέβη το 2008 και τι 2018. Γιατί τότε οι Έλληνες αισθάνθηκαν περήφανοι για την κυβέρνησή τους, που τόλμησε να τα βάλει ακόμη και με την υπερδύναμη,για χάρη της αλήθειας και των εθνικών δικαίων. Γιατί τώρα,μια άλλη κυβέρνηση, αυτών που από τα αριστερά και τα δεξιά,δήθεν ξιφουλκούσαν εναντίον των ξένων δυναστών,αγνόησε επιδεικτικά τον ελληνικό λαό,προσκύνησε τον διεθνή παράγοντα,και υπέγραψεμια εθνικά επιζήμια συμφωνία. Μια συμφωνία,που παραδίδει ταυτότητα, γλώσσα και ιστορία της Μακεδονίας –για να πάρει σε αντάλλαγμα μισή υποψηφιότητα για Νόμπελ καιτα προσωρινά εύσηματων διεθνών κέντρων που προωθούν τα δικά τους συμφέροντα και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τις δικές μας ευαισθησίες, όπως καταδεικνύεται από τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που παραθέτει ο συγγραφέας.
Γιατί, ακόμη,μετά από το Βουκουρέστι,ο Καραμανλής δέχθηκε μια τέτοια ανελέητη επίθεση,όταν,όπως γράφει ο Στέφος,“λες και υπήρχε ένα αόρατο χέριπου συντόνιζε μεθοδικά όλη αυτήν την εκστρατεία αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης”.
Αλλεπάλληλατα δήθεν σκάνδαλα που μονοπωλούσαν τα δελτία των 8, τα οποία στη συνέχεια κατέπεσαν και λησμονήθηκαν, αφήνοντας, όμως,το στίγμα τους σε αθώους ανθρώπους,όπως ο αείμνηστος Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που έφυγε με την πικρία της συκοφαντίας και του διασυρμού του ονόματός του. Ή ο παριστάμενος Θοδωρής Ρουσόπουλος,που αντιμετώπισε με ιώβειο υπομονή τη διαβολή και τα αισχρά χτυπήματα για το δήθεν σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που τον οδήγησε εκτός πολιτικής για μια δεκαετία.
Χαίρομαι γιατί χθες οπρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστή την απόφαση του Θοδωρή να συστρατευθεί και πάλι κατερχόμενος ως υποψήφιος βουλευτής της παράταξης.Και πιστεύω ότι οι πολίτες θα επιβραβεύσουν το ήθος του.
Γιατί, όμως, μετά το Βουκουρέστι από τα δήθεν σκάνδαλα φτάσαμε μέχρι τα θλιβερά γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008; Θαμάθουμεποτέαν καιποιος βρισκόταν πίσωαπό αυτά;».
Εφαλτήριο μειονότητας...
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «στις Πρέσπες δεν λύθηκαν τα προβλήματα για την Ελλάδα, αλλά δημιουργήθηκαν νέα, πιο επικίνδυνα, την ώρα που απωλέσαμε το όπλο της πίεσης για την ένταξη των γειτόνων μας στο ΝΑΤΟ». Η συμφωνία «συνιστάστην πραγματικότητα το ιδανικότερο εφαλτήριο ενός ανιστόρητου αλυτρωτισμού εκ μέρους των σκοπιανών, που έχουν τη στήριξη διαφόρων κύκλων.Το είδαμε,άλλωστε,πρόσφατα με το ρεπορτάζ του BBC, με ανάλογο του Σπούτνικ, με δηλώσεις συγκεκριμένων κύκλων στη χώρα, που ζητούναναγνώριση μειονότητας στην Ελλάδα. Ιδού τα επίχειρα του πολιτικού τυχοδιωκτισμού των δυνάμεων του λαϊκισμού. Και, δυστυχώς, φαίνεταιότι είμαστε ακόμη στην αρχή».
Ο Λαρισαίος βουλευτής και συγγραφέας υπογράμμισε ότι «εμείς στη ΝΔ δεν καταθέτουμε τα όπλα. Παρά τα δυσμενή τετελεσμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα αγωνισθεί να αμβλύνει τις συνέπειες της Συμφωνίας.Και έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτή δεν μας δεσμεύει για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να θέτει βέτο στον μακρύ δρόμο του γειτονικού μας κράτους για μια σειρά από ζητήματα που θίγουν τα εθνικά μας συμφέροντα.
Αλλά και στο εσωτερικό οφείλουμε να ανασκουμπωθούμε.Γιατί η Μακεδονία, όπως και στις αρχές του 20ού αιώνα λειτούργησε ως σημείο αφύπνισης σε έναν ελληνισμό που είχε και τότε βυθιστεί στην κρίση και στην εσωστρέφεια, έτσι και σήμερα μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη μιας νέας αρχής για τον τόπο.Τούτο σημαίνει πρωτίστως στροφή στην ενίσχυση της εθνικής μας ταυτότητας, της ιστορικής συνέχειας,σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής και κυρίως στις νέες γενιές, που όπως έδειξαν οι κινητοποιήσεις του 2018 καταρρίπτουν την αντίληψη ότι είναιαπολίτικες. Όταν η πατρίδα κινδυνεύει ξέρουν να σηκώνουν τη σημαία ψηλά.
Τελειώνοντας, θέλω να πω ότι είναι βέβαιος πωςτο 2008, έχει ήδη λάβει τη θέση του στην σύγχρονη ιστορία μας και οι πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου,προεξάρχοντος του Κώστα Καραμανλή έχουν αφήσει το ανεξίτηλο στίγμα τους στην ελληνική κοινωνία καιμια πολύτιμη παρακαταθήκη για τοαύριο».
Για το βιβλίο μίλησαν επίσης ο πρώην υπουργός κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος, οβυζαντινολόγος κ. Χαράλαμπος Στεργιούληςκι ο συγγραφέας, ενώ τη συζήτηση συντόνισε οδιευθυντής της «Θεσσαλία Τηλεόραση» κ. Γιάννης Κολλάτος.