Η  Σχολική Κοινότητα του 9ου Γυμνασίου Λάρισας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του «Χαμόγελου του Παιδιού» για βοήθεια εν όψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων, συγκέντρωσε τρόφιμα και άλλα αναγκαία για να ενισχύσει τόσο τα παιδιά που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και τα παιδιά και οικογένειες που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων στήριξης  παιδιού και οικογένειας.
"Eλπίζουμε με αυτή την πρωτοβουλία μας να συμβάλλουμε έστω και κατ´ ελάχιστον στη διάδοση ενός μηνύματος αγάπης και αλληλοβοήθειας"σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
2η Δράση
Το 9ο Γυμνάσιο Λάρισας  εν όψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων  ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των ενεργών πολιτών συγκέντρωσε  πλαστικά καπάκια και τα πρόσφερε   για να ενισχύσει το κοινωνικό  έργο των ενεργών πολιτών. Οι ενεργοί πολίτες από την πλευρά τους    ευχαρίστησαν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και τόνισαν πως μέσα από τέτοιες δράσεις αναδεικνύονται  οι αξίες του εθελοντισμού, της  αλληλεγγύης κοινωνικής προσφοράς,  καθώς και ο  σημαντικός ρόλος της ανακύκλωσης  τόσο σε σχέση με το περιβάλλον, όσο και για τον κοινωνικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει συνεισφέροντας στα άτομα με αναπηρία.
3η Δράση
Την οργάνωση για το παιδί "Make a Wish" σκέφτηκαν να ενισχύσουν οι μαθητές του Γυμνασίου μας επιθυμώντας να συνδράμουν παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη, μια μάχη δύσκολη και επίπονη. Συγκέντρωσαν λοιπόν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο και διέθεσαν για την αγορά των Αστεριών της Eυχής του "Make a Wish" κάνοντας ταυτόχρονα την ευχή όλες οι ευχές των παιδιών να γίνουν πραγματικότητακαι η Αγάπη και η Ειρήνη να επικρατήσουν στον κόσμο μας.